• 9186
    zaten sakin olan ve takımına güvenen, iç sahada rakiplere sahayı dar eden, futbol odaklı hiçbir konuda panik durumda olmayan taraftardır. lakin lig haftalardır inanılmaz adaletsiz şekilde yönetildiği için buna tepki gösterilmesi son derece doğaldır. bu bir panik değil, adaletsizlik yakarışıdır. siz istiyorsunuz ki galatasaray maçlarını kazandığı sürece lig istediği kadar adaletsiz yönetilsin hiç kimse de bir şey söylemesin, öyle bir dünya yok. bu ligde adalet olmak zorundadır ve galatasaray taraftarı da bunun takipçisi, savunucusu olmaya devam edecektir.

    sadece kendi maçlarımıza odaklanmamız gerektiği futbol anlamında doğru ama ben nisan'ın 20'sinde şampiyonluk kutlamayı hak etmişken neden mayıs'ın 20'sini beklemek zorunda kalıyorum? bu bile galatasaray taraftarının yaptığı yangını haklı kılma sebebidir. üstelik bu adaletsizlik bizim maçlarımızda olmuyormuş, bizim maçlarımız gayet adil yönetiliyormuş gibi davranmaya da gerek yok. biz de haftalardır doğranıyoruz.

    türkiye kupasındaki başakşehir maçının* ligde tekrar etmeyeceğini kim garanti edebilir? beşiktaş deplasmanında* yıllarca kalın kalın doğranmadık mı, aynısının olmayacağını kim iddia edebilir? benim bunlardan bahsetmem bir panik veya takıma güvensizlik değildir. yarın bunlar olursa bazıları "takım kötü oynadı hakemi de yeneceksin iyi oynayacaksın" diyip geçecekler. ama ben böyle söylemeyeceğim.

    galatasaray her zaman iyi oynamak zorunda değildir ve hakemi de yenmek her zaman mümkün değildir. galatasaray taraftarının yangını da "eyvah şampiyonluğu kaybedeceğiz" yangını değil, adaletli yönetimler ve fanatizmden uzak yöneticiler içindir. bu ikisini birbirine karıştırmamak gerekir. futbol anlamında galatasaray'ın ligdeki bütün takımların 2 gömlek üstünde olduğunu herkes görüyor zaten. normal yönetimler olsaydı galatasaray'ın çoktan şampiyon olduğunu herkes biliyor zaten. ama bundan sonra normal yönetimler olursa ve şampiyon olamazsak bile, yine hakem yüzünden şampiyon olamamış olacağız. bunu da anlamak gerekiyor. çünkü galatasaray veya hiçbir takım, şampiyon olabilmek için bütün maçlarını çok iyi oynamak zorunda değildir. her hafta aynı konsantrasyonla aynı performansı sergilemek mümkün olmayabilir ve bu son derece doğaldır. "var" gibi bir teknoloji varken maça etki eden hakem hataları ise normal değildir.

    galatasaray taraftarları birbirini "ağlak olmakla" veya "korkmakla" suçluyor, görünce hayret ediyorum. adaletsizliği normalleştirmeyin, taraftarların rahat olmama sebebi tamamen adaletsizliktendir.

    (bkz: süper lig 2022-2023 sezonu)
App Store'dan indirin Google Play'den alın