• 3
    bir önceki girdide (bkz: #3582730) batıdaki ilk eşleşme sacramento kings (3) - golden state warriors (6) serisini değerlendirmiştim.

    şimdi phoneix suns (4) - los angeles clippers (5) serisine bir göz atalım. sıralama olarak falan bakınca bir rekabet bekliyor insan 4-5 sıra karşılaşmasından ama çok tek taraflı bir seri olmasını bekliyorum. en son diyeceğimi en baştan diyeyim: kevin durant çıkarıp vurur. suns süpürür diyesim var ama kawhi'nin hatırına serinin 4-1 suns lehine biteceği tahmininde bulunayım.

    kevin durant'in nba'in gelmiş geçmiş en büyük skorerlerinden birisi olduğunu kimse tartışmaz ve suns her ne kadar ana skor opsiyonu devin booker çok iyi bir skorer olsa da super star bir skoreri kadrosuna katarak muazzam bir iş yaptı. nba playoffs 2022 dallas serisinde 7. maçta kendi sahalarında yerin dibine sokulmuşlar ve maçı 90-123 kaybederek madara olmuşlardı. o maçta sahada 37 dakika kalan devin booker 11, chris paul 10 sayı atabilirken suns adına en skorer isim kaydettiği 12 sayı ile 20 dakika sahada kalan cameron johnson olmuştu. bu çok çarpıcı bir örnek. çok çetin geçen trash talkların havada uçuştuğu, tabiri caizse karizma çizme potansiyeli olan bir serinin son maçında karizmadan fazlasını çizdirdiler. kd'si olan bir takım elbette 7. maçı kaybedip elenebilir; ama böyle bir rezillik yaşamaz. kd en az 22-23 sayı bırakır rakip potaya; hem de kimse ne olduğunu anlamadan.

    bir de çoğu zaman göz ardı edilir; ama kd aynı zamanda gayet iyi bir savunma oyuncusudur. olağan üstü omuz ve kol uzunluğu onu ciddi bir blok tehdidi haline getirir. suns'ın pota altında yer alan ana oyuncu deandre ayton görece nazik bir oyuncudur; kd oralardaki açıkları da gayet iyi kapatır. suns forması ile çıktığı 8 maçın hepsini kazandı suns şu ana kadar.

    burada en beklenen şey deandre ayton'ın top kullanmasındaki azalma oldu benim açımdan. kd'nin sahada olduğu 8 maçta ayton 13 sayı ortalama ile oynarken sene içi sayı ortalaması 18. ayrıca duranat geldikten sonra suns'ın oynadığı 14 maçta durant'in oynadığı (ve hepsini kazandıkları maçlarda) ayton ortalama 8.75 şut kullanırken olmadığı maçlarda ortalama 14 şut kullanmış. özellikle ayton üzerinden değerlendiriyorum çünkü geçen sene suns'ın play-off hezimetinde son maçta coach monty williams ile yaşadığı sorun ayyuka çıkmış ve ayton uzun süre benchte takılmıştı; koç benim kararımdı ve ekip içerisinde kalacak gerekçesi diyerek konuyu kapatmıştı: https://www.youtube.com/watch?v=F8bat8wrP7Q

    ayton bir şekilde suns ile yola devam etti; ama yukarıdaki istatistiklerden de anlaşılabileceği gibi kullanacağı şut ve kaydedeceği sayı durant varken azalacaktır; bunu kabul edip ekip için oynarsa işler suns için olumlu olur; aksi takdirde ortalık karışabilir. ayrıca kd'nin varlığı hem booker hem paul üzerindeki skor ve oyun kurma yükünü de azaltıyor. booker çok daha rahat şut opsiyonlarına kavuşacaktır durant varken. dolayısıyla suns benim açımdan sakatlık vs. olmaz ise batının en büyük şampiyonluk adayıdır.

    gelelim clippers'a. her zamanki gibi sakatlıklar başa bela; paul george sakat. kawhi leonard de yine normal sezonda uzun yıllardır olduğu gibi 60 maçı göremedi. bir de üstüne takımda ara dönemde gelen russell westbrook var. yani zor geçmesi beklenen ve clippers'ın en iyi ihtimalle 4-3 kazanma olasılığı olan bir seride mecburen westbrook'un eline bakacak olması nereden bakarsan talihsizlik denebilir; zira kendisi hiç güvenilecek bir adam değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın