• 1
    pandemi sezonu gelen play-in in heyecanı ve tanking muhabbettini belli ölçülerde azaltmasından mütevellit tam resim henüz önümüzde yok. ama olanlar üzerinden bir ilk yorum yine de yapılabilir. farklı girdiler ile eşleştirmeleri değerlendireceğim serinin ilk girdisinde batıda belli olan ilk eşleşme sacramento kings (3) - (6) golden state warriors ile başlıyorum:

    şimdi kadroları açıp baksan, son şampiyon olduğunu göz önünde bulundursan dersin ki golden state saha avantajı elinde olmasa da favori konumundadır. dersin de; sezon içinde öyle bir deplasman karnesi çizdi ki gsw rezaletten öte bir durum var. son şampiyonun deplasman karnesi 11-30 ve tüm nba'de sondan 4. sıradalar. daha iyi durumda oldukları sadece 3 takım var. spurs, rockets, pistons ki bu takımları yenemeyenleri dövüyorlardı abi sezon içinde.

    doğrudan play-off yapan takımlar içerisinde kendilerinden sonra en kötü konumda olan memphis 16 galibiyet alırken, play-in ekiplerinden new orleans'ın 15 galibiyeti var. daha vahimi bu aldıkları 11 galibiyetin son 2si son 2 maçta tanking yapan portlanda ve sacremento'ya karşı geldi. bunun dışında 2 houston ve 1 san antonio galibiyeleri var. hepi topu adam akıllı maçlarda 6 galibiyetleri var. kyrie geldikten sonra savunma yapamayan dallas'ı falan da çıksan. oklahama, minesota, cleveland dışında kazandıkları düzgün maç yok.

    savunması her daim üst düzey olan gsw bu sene maalesef savunma anlamında döküldü. detroite falan içerde dışarda yenilmek nedir ya. tüm bunların üstüne geçen sezon play-offlarda curry dışında en güvenilir el olan andrew wiggins ailevi sebeplerle son 25 maçta forma giymedi. takımla çalışmalara başlandığı açıklandı geçen hafta; ama play-off ortamında ne kadar hazır hale gelebilir ben çok ümitli değilim.

    gsw' nin tek şansı aynı galibiyet sayısıyla bitirmelerine rağmen batı'yı clippers'ın arkasından 6. sırada bitirmeyi başararak 5. olamayıp phoenix, denver yolundan kaçmak oldu. sacremento'yu geçebilirlerse batı yarı finalinde memphis - play-inden gelecek 7. sırayı alan ekiple oynayacaklar ki ben o ekibin los angeles lakers olmasını bekliyorum (başka bir girdide play-in eşleşmeleri hakkında da yazmayı planlıyorum).

    şu ana kadar hep gsw tarafının ele alındığı bir girdi oldu; okuyan der ki bu sacramento etkisiz eleman mı? öyle değil elbette, muhteşem bir sezon geçirdi sacramento. geçtiğimiz sezonlarda warriors yardımcı koçluğu da yapan mike brown tam 16 sezon sonra sacramento'yu hem de 3. sıradan play-offa soktu. taraftarlar takımı karşıladı play-off sebebiyle ki bu çok sık olan bir durum da değildir: https://www.youtube.com/shorts/vTswtP_qGX8

    bu takım en sezon play-off yaptığında peja stojakovic, vlade divac, chris webber, hidayet türkoğlu, mike bibby falan oynuyordu abi, ben daha üniversiteydim falan, tey tey yıllar... özel olarak takip ettiğim bir takım olmadı kings benim bu sene içerisinde; ama dengeli bir kadroları olduğunu söylemek mümkün. de'aaron fox, efsane arvydas sabonis'in oğlu domantas sabonis, kevin huerter, ve gsw ile yüzük kazanmış olan harrison barnes (unutmamalı ki 2016 nba finallerinde cleveland karşısında atamadıklarıyla sıçıp sıvamış ve gsw için bir yüzük kaybına neden olup sezon sonu gönderilmiştir) en öne çıkan oyuncuları.

    sezon içerisinde gsw deplasmanda ne kadar kötü idiyse kings de bir o kadar iyiydi. 25 galibiyetle batıda açık ara en başarılı takım iken tüm nba'de 26 galibiyet alan bucks'ın ardından philly ve celtics ile beraber 2. sırayı paylaştılar deplasman karnesinde. yalnızca gsw ile sezon içinde oynanan 4 maçın 3'ünü kaybetmeleri (ki 1 tanesi yukarıda bahsettiğim sondan 1 önceki tanking maçı) bir soru işareti gibi duruyor.

    tüm yukarıdakileri alt alta koyduğumda içimden sacramento'nun seriyi 4-2 kazanacağı geçiyor. yine de bir şampiyonun yüreğini asla hafife almayın sözünü unutmamak lazım. bir de modern basketbolu şekillendiren oyuncuların başında gelen bir stephen curry gerçeğini atlamamak lazım. bu sebeple gsw batı finali yaparsa da şaşırmam ilk turda sacramento'ya elenirse de.

    düzenleme: clockygs'ye play-in kafa karışıklığımı uyararak düzelttirdiği için teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın