• 9
    kulüp olarak düşünecek olursak oyuncuların milli takımlarına gitmelerini istememek ne kadar uygunsuzsa oruç tutmalarını istememek de o kadar uygunsuzdur. biri kişinin bağlı olduğu milli değerlerini, diğeri ise inandığı dini değerlerini yok saymasını istemektir. futbolcu oruç tutup performansının etkilenmediğini savunuyorsa kimse buna bir şey diyemez, sonuçta futbolcuların sadece ramazan ayında değil her zaman kötü dönemleri olabiliyor. bunun aksini düşünen teknik adam oyuncuyu oynatmaz bu da teknik bir tercihtir.

    dini zorunluluğunu yerine getiren bir kişinin ne kadar para kazandığının, neyi temsil ettiğinin, kime çalıştığının inandığı din nezdinde hiçbir önemi yoktur. dinen bu ibadetin ertelenmesinin uygun olduğu kurallar belli, bunların içerisinde de kişinin yaptığı meslekten dolayı meydana gelen bir muafiyet çeşidi mevcut değil.

    bir kulüp taraftarı olarak elbette beni de etkileyen bir şey bu fakat ben bir futbolcunun ibadeti ile ilgili bir konuda olumsuz yönde fikir belirtme haddini kendimde görmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın