• 8
    yahu bırakın dini yanını falan, insanın sadece yemekle içmekle tatmin olduğunu zanneden insanların bu konu üzerinde yaptıkları engin yorumlar beni benden alıyor. sonra uyku koçu diyorlar, psikolojik destek diyorlar, motivasyon konuşması diyorlar ne gereği var arkadaş verin tavuk pilavı morali yerine gelsin.

    kimin ne bileti alıp neyi izlediği afedersin umurumda değil. benim sözleşmemde yazmayan bir şeyi benden bekliyorsan gelme izleme arkadaş. git kulüpten bunu talep et sesim çıkmaz o da senin hakkın.

    biz inanalar olarak 1500~ yıldır aynı kitaptan sorumluyuz. aramızdan gereksizler, dini kullananlar, arap adetleri ile dini karıştıranlar çıkıyor ama çok şükür temelde dinimize hakimiz. o nedenle neyin orucu bozup neyi bozmayacağını, hangi durumun "kaza" sayılıp hangi durumun sayılmayacağını biliyoruz. ha bilmesek bile "ben öyle düşünüyorum yaa" "bence öyle olmalı yaa" diyen birine soracak değiliz.

    o nedenle rica edeceğim "milyonlarca para kazanıyorlar, oruç tutmasınlar" gibi en basit ifadeyle okuyunca "bi gülme alan" önermelerle gelmeyin artık.

    bak sırf kendi üç kuruşluk keyfi için herhangi bir şeye inanan bir insanın ibadetini yapmaması için baskı yapmanın ahlaki yönüne falan hiç gelmiyorum zira böyle bir şeyi utanıp sıkılmadan “ben para veriyorum” ile açıklayan insanın anlayacağını sanmıyorum sadece inancını yerine getirmesi kınanan, engellenen bir insanda bu durumun yaratacağı psikolojik etkiyi, motivasyon kaybını düşünün bi zahmet.

    kendinize bir din oluşturabilir ve o dinin kurallarına istediğinizi ekleyebilirsiniz, isterseniz fritöze bile tapabilirsiniz anlarım ama bu (islam) dininde milyonlar kazanıyor diye allah x kişiye ramazan orucunu erteleme hakkı vermiyor. yok kardeşim öyle bir kural. nihat hatipoğlu'na her sene sakız çiğnemek orucu bozar mı diyen adamla aynı kefeye koyuyorum artık şunu diyeni.

    ramazan orucunu ertelemek için geçerli mazeretler belli. bunlar arasında futbol yok yerin 100 metre altında kazma kürek sallayan adamla 90 dakika koşan adam bu ibadette eşit. tutmuyorum der anlarım ama buna kılıf aramayı bırakın artık (bak deplasmana giden ve oruç tutanı anlamıyorum allah sana bir hak vermiş 90km'yi geçince seferi sayılıyorsun niye kullanmıyorsun arkadaş)

    rica ediyorum şu ibadeti "bana göre" "şuna göre" "keyfime göre" kavramları ile açıklama çalışmayı da bırakın bir zahmet. ayrıca ben de her haltı bildiğini zanneden ve kendi yaşam tarzını eşsiz zanneden insanlara ayar oluyorum.

    imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın