• 32614
    ligin açık ara en kritik dönemecine girmiş takımımız. başı ile sonu arasında 9 gün olan önündeki 3 maçı kazandığı takdirde %99,99999 şampiyon olacaktır. bu süreçte rakibimiz fb bay haftamızdan dolayı 4 maç yapacak ve hiçbiri çantada keklik değil. deplasmanda başakşehir ve karagümrük ile içeride ise can derdinde olan ankaragücü ve istanbulspor maçları var. bu maçlardan sadece 1 fire bile verseler 3’te 3 yaptığımız takdirde puan farkı en az 8 olacak. geriye de sadece 6 hafta yani potansiyel 18 puanlık marj kalıyor. bu bizi korkunç derecede avantajlı yapar. bazılarınız bunlardan bir hafta sonraki beşiktaş deplasmanımıza dikkat çekmiş olabilir fakat fb de o hafta 5 yıldır kazanamadığı sivas deplasmanına gidiyor. bu da iyi bir denk geliş olmuş.

    şimdi gelelim bizi “şampiyo.” yapacak 3 maça. ilki 14 nisan 2023 galatasaray kayserispor maçı. ligde yenemediğimiz tek takım konumunda bulunan bu takım savunmada kalmayı tercih etmiyor. savunmadan pasla çıkma oyununu oynamaları takdirde 50 bin kişilik ordu ile o takımı o staddan çıkarmayız diye düşünüyorum. ekstra motive çıkacakları gerçek, ancak doğru oyunu oynadığımız takdirde güçleri yetmeyecektir.

    ikinci maç 18 nisan 2023 alanyaspor galatasaray maçı. aralarında en zoru bu gibi görünüyor. topu bize bırakıp tırnak içinde çirkin futbol oynatacak bir hocaları var. ayrıca ciddi bir hakem operasyonu olabilir. 2 sene önce kaçan şampiyonlukta yine bir alanya deplasmanını hakeme karşı kazanmıştık. luyindama’ya yapılan tekvando ve onyekuru’ya yapılan müdahaleye penaltı verilmemişti. hakeme ve var hakemine çok dikkat etmek gerekiyor.

    üçüncü ve son maç 23 nisan 2023 galatasaray fatih karagümrük maçı. bu maçın kilit noktası savunmanın çok dikkatli oynaması. bir şekilde rakibi ofans olarak durdurup stoper ve bekleri zaaflı olan bu takımı içeride boğup yenmemiz gerekiyor.

    bu 3 rakibin dikkat çekici bir diğer yanı da düşme tehlikeleri ve avrupaya katılma ihtimalleri zor olan takımlar. tabi bize karşı takımlar rakiplerimize oynadığı gibi oynamıyorlar ama demek istediğim 1 puanı almak için saatlerce yatıp zaman geçirmeye ihtiyaçları yok.

    şunu da belirmeliyim ki bu 3 maç haftasında da maçımızı fb’den önce oynayacağız. kazanıp bombayı ellerine bırakacağız. benim yıllar yılı bildiğim fb bu bombayı geri çevirmez bi yerde patlar.

    demem odur ki dostlar bu sene öyle ya da böyle ipi göğüsleyeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın