• 81
    hayatımızın en uzun 16 dakikası, 2006 şampiyonluğu. her şeyiyle çok önemliydi. rakibimizin 2004,2005 ve 2007 şampiyonlukları ve ardından 2008 şampiyonlar ligi başarıları (o sene de ligi almıştık ellerinden, buradan mateja kezman'a selamlar ) ile bizim 1996-2000 arası yakaladığımız ivmenin bir benzeri olabilirdi. maddi olarak bizden fersah fersah önde oldukları bir dönem, zaten son 3-4 hafta içinde kadıköy'de derbi vardı kadrolardan her şey anlaşılıyor. o gün kazandık biz çoğu şeyi. asla toparlayamadılar bir daha her seferinde olmaz dediler ayakları titredi yine oldu. son haftaya bile taşıyamadılar bir daha, erkenden koptular o korku ile (playoff zırvasını saymıyorum). bursa'ya kaybetmeyiz artık dediler ona da kaybettiler. diğer tarafta biz henüz bitmeyen ligde dört yıldız koreografisi ile 24 mayıs galatasaray beşiktaş maçına çıktık, kazandık onlar yine kaybettiler.

    her şampiyonluğun hikayesi farklı hepsi çok özel ama 2006 imkansızlıktan çıkan ve rakibe ciddi mesaj veren bir şampiyonluktu. sonrasında bir çok sezona etki etti bence. rakibin başkanıyla, takımıyla, medyasıyla, hakemiyle, parasıyla her şeyiyle en önde olduğu dönemin kırılmasıydı. o neslin takım seçmesinde de etkisi büyüktür bence. şuan baktığınızda fener 9-10 senedir en tepede yok. eğer o gün kaybeden biz olsaydık devamında 2008 de zor olurdu bence 8-9 senelik bir çıkmaz olabilirdi bizim adımıza. tabi halamın bıyığı olsa amcam olurdu ama yinede müthiş bir şampiyonluktu.

    maçlar oynanmadan önce herkes feneri şampiyon yapmıştı, kutlama alanları hazırlanmış herkes formalarla dolaşıyor. o büyük güven devasa bir yıkıma sebep oldu. bizim tarafımızda da saatler 20.45olduğunda mutluluk sarhoşluğu. o gün doğru saat kaçtı bilen yoktur. hasan kabze var, 15 nisan 2006 vestel manisaspor fenerbahçe maçı var, varda var yani bunlar sadece sezonun son bir ayında yaşananlar.

    erik gerets de çok büyük hocaydı atlamak olmaz. imparator'dan sonra benim için ikinci sıra kendisinindir. o kadroya rağmen müthiş bir hucüm futbol oynatıyordu. o sezon iki maçıda vermiştik fenere ona rağmen şampiyon olduk. bu sezon da umarım okan hoca tersini başaracak ve şampiyon yine biz olacağız.

    (kıyası türkiye şampiyonlukları için yaptım elbet uefa konu dışı.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın