• 399
    üst üste 14 maç gibi inanılmaz bir süreyi galibiyetle kapattığımız halde puan farkını çift hanelere taşıyamadığımız sezon.

    bırakın fenerbaçe'yi, beşiktaş'a bile bu süreçte 14 puan fark atmak az görünüyor. bu demek oluyor ki ligde adam gibi 3-5 takım var. şampiyon olurken bile 20 maç anca kazandığımız seneler varken 14 maç kazanıp farkı açamamak kalite eksikliği.

    an itibariyle en yakın takipçimiz fenerbahçe'den 9 puan öndeyiz. onların geride kalan haftalarda hükmen galip geleceği 2 maç varken bizim 1 maçımız var. buna göre fark 6. bunun dışında bir haftayı bay geçeceğiz. hiçbir maç oynanmadan kazanılmayacağına göre fenerbahçe'nin o hafta karagümrük'ü yeneceği şekilde senaryo kurmak doğru olmayacaktır. ha keza pazar günü alanyaspor'u da yeneceğini kabul etmiş bile herkes. o işler öyle olmuyor. yenebilirler de ama hesabı yaparken bu iki maçı alırlar şeklinde konuşup fark yok demek doğru değil. çıkıp yensinler sonra hesap yaparız.

    son hafta bunlarla içerde oynayacağız. en kötü senaryoda 3 puan önümüzde bile gelseler ipler yine bizim elimizde. ilk maçı kazandığımız için 1-0'da bile şampiyonuz. o kadar geride kalacağımızı hiç sanmıyorum ama hadi sıradaki 8 maçta bu durum oldu diyelim. yine de sonuncu maçımız bunlarla ve tek gollü galibiyet yetiyor.

    kısacası alınabilecek 42 puanın hepsini aldıktan sonra konya mağlubiyeti acı verdi ama sorun yok. bunların play off isteme sebebi de aynen bu nedenle. ne yaparsa yapsınlar, hatta sami yen'e 3 puan önde de gelseler ipler yine bizim elimizde olduğu için ekstra 6 maç daha istiyorlar.

    süreç uzun bakalım neler olacak. önce alanya, sonra bjk, karagümrük maçları zor maçlar. rambo okan bile bu maçları kayıpsız geçeceklerini iddia edemez. ha futbol bu, derlenip toparlanırlar ve iyi oynarlar orası başka ama bu kadro ve şablonları ile o da çok ama çok zor. yarın alanya'yı yenemezlerse hiçbir şey değişmeyecek. onlar için bu maç çok kritik, ya tamam ya devam diyecekler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın