• 80
    galatasaray tv'nin çok ve boş konuşan muhabirlerinden/spikerlerinden biriydi. hiçbir temeli olmayan bir ukalalık, "her konuda en iyisini bilirim" havalarıyla senelerdir en hazzetmediğim spikerdi kendisi kanalda. günaydın galatasaray programında kulüple ilgili bir haberi sunar, sunumdan sonra dakikalarca taraftara/camiaya akıl verirdi. ahkam keserdi. aynı ders verme seansları 19.05 ana haber bülteninde de devam ederdi. yaptığı röportajlarda da karşısında kim olursa olsun sürekli bir öne çıkma çabası, bir sırnaşıklık içerisindeydi. yunus akgün ile röportaj yaparken son derece cıvık iken, başkanlık seçimlerinden sonra dursun özbek'e mikrofon uzattığında da bir o kadar yalakalık, başkana görünebilme peşindeydi. fatih terim görevden ayrılmadan sadece 2 hafta önce türkiye kupası'ndan elendiğimiz denizlispor maçının ertesi günü sabah programında taraftara taraftarlık dersi veriyordu kendisi fatih hoca üzerinden. "ölümüne terim" nidaları atıp, racon kesmekle meşgüldü. 10 ocak'tan sonra birden ağzı 180 derece değişti ne hikmetse; "ölümüne terim"den "sayın terim" hitabına geçiş yapıldı anında. galatasaray'da değişimin zamanının geldiği savunulmaya başlandı birden. bu kadar da tutarlı biridir kendisi. görevde kalmak için her yönetimin, her ismin suyuna gitmeyi iyi bilir.

    senelerdir twitter hesabına da bakarım serbay şenkal'ın; gs tv'de aklınca taraftara/camiaya verdiği dersleri mutlaka paylaşırdı kendisi hesabında. son 5-6 aylık dilimde de dozajı biraz artsa da senelerdir hükümete yönelik eleştirileri de bolca mevcut kendisinin. galatasaray'da da kimsenin buna karıştığını zannetmiyorum. yolların ayrılma kararının da twitter hesabı paylaşımları üzerinden okunmasını yanlış buluyorum. serbay şenkal konuyu bu şekilde değerlendirmek ve mağdur olduğunu videolarda anlatmak yerine, bu üslup ve kibir ile uzun yıllar boyunca kulüp kanalında çalışabildiğine şükretsin. "benim borcum, benim kiram ne olacak" gibi söylemler de tamamen ajitasyon. galatasaray kulübü bir ömür boyu serbay şenkal'a maaş vermek için söz vermedi o'na veya senet imzalamadı. profesyonel hayat. gstv'ye gelişinden önce yayıncı kuruluştaydı kendisi, bir kez daha oranın kapısını çalabilir. gs tv'de sahip olduğu rahatlığı ve konuşma özgürlüğünü hiçbir spor kanalı sıradan bir spikere vermez yanlız. bundan da haberi olsun.

    başka şeyler üzerinden senaryolar yazıp başkanı/yönetimi kötülemek yerine tokalaşarak ayrılmayı tercih etse idi, hiç sevmediğim bir adam olmasına rağmen buraya "hayatının geri kalanında başarılar dilerim" yazmaktan gocunmazdım. ama kendisi farklı bir yol, farklı bir hikaye tercih ettiği için başarılar dilemeyeceğim maalesef. herkesin kendi yoluna gitmiş olmasından dolayı sevinçliyim, kulübümüz için tekrar hayırlı olsun bu karar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın