resim
Enes Ünal
Takım:Bournemouth
Mevki:Santrfor
Yaş:27
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 938
    2022-2023 sezonunda la liga'da 12 gol atıp 3 de asist yapan oyuncu. toplam 25 gol atan getafe takımının skor yükünün %60'ını çekmiş. tam detaylı bakmadım ama gol krallığında yarıştığı rakiplerinin oranına bakınca bu istatistikte lig lideri. kendisini attığı 10 gol ve yaptığı 2 asistle takımının attığı gollerin %57'sine katkı sağlayan vedat muriqi takip ediyor.

    bu sezon 4 tane penaltı golü attı. bir kere penaltıyı takım arkadaşı borja mayoral'e bıraktı ve takım arkadaşı o penaltı kaçırdı. çok iyi bir penaltıcı olduğunu söylemem lazım. kaleciler köşeyi doğru tahmin etseler bile topu çıkaramıyorlar çok güzel yere vurduğu için. onun dışında çok da iyi serbest vuruş kullanıyor. bu sezon sanırım iki tane güzel serbest vuruş golü var. diğer attığı goller de çok güzel goller. gerek ayakla gerekse de kafayla olsun çok güzel bitiriyor pozisyonları. zaten enes'in yetenek yönünden bir eksiği yoktu. kariyerinde beklenen patlamayı bir türlü yapamamasının sebebi fiziksel durumu ve oyun için katkısıydı. ancak son iki sezonda izlediğim enes bu anlamda da iyi görünüyor. tabii çok sık getafe maçı izlemiyorum. ara ara göz ucuyla bakıyorum.

    kendisine ispanya'da belli bir hayran kitlesi oluşturmuş. twitter'da adını (soyadındaki ü'yü u olarak yazın) aratınca ispanyolca pek çok tweet görüyorsunuz. genel olarak beğeniliyor ve getafe'den daha iyi bir takımda olması gerektiği düşünülüyor. herkesin hemfikir olduğu konu ise kendisi olmasa getafe'nin geçen sene küme düşmüş olacağıydı. özellikle atletico madrid taraftarlarının kendisine bir ilgisi var. zaten sezon başı da adı anılıyordu atletico madrid'le. bu sezonun kendisi adına getafe ile son sezonu olduğunu düşünüyorum. zaten 26 yaşına geldi. en zirve yaşları başlarken yeni bir takıma geçmesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın