• 33
    (bkz: #3561169)

    fikirlerini ifade eden sözlük yazarlarına hangi konu hakkında ve ne yazacağını dikte etmemesi gereken yazar. bunu sıklıkla yapmaya başladığını kendisine hatırlatırım.

    kendisiyle aynı fikirde olmayabilirim ama fikrini dile getirme hakkını savunacağımdan emin olsun.

    kendisinin uzun uzun yazmayı sevdiği kadar tarihi okumasının da bir o kadar uzun ve kendisi için anlamlı olmasını diliyorum. türkiye’de ve bütün dünyada futbolun asla sadece futboldan ibaret olmadığını görecek kadar aklı başında birine benziyor.

    kendisine sormak istediğim bir kaç soru var doğal olarak. futbol ile siyaseti ayırma konusunda ne kadar ince bir kırmızı çizgi üzerinde yürüdüğünü göstermek adına…

    eski ülkü ocaklarının kapanmasıyla kulüp taraftarlığına soyunan ve takımdan bağımsız rant için bir gün galatasaraylı aynı gün fenerli olup maçlarda tek seslilik adı altında tribünde faşizan tavırları ile galatasaray tribünlerini kendi arka bahçesi zannedenlere bir sözü var mıdır merak ederim mesela.

    eski beşiktaş başkanı yıldırım demirören denen galatasaray düşmanı şike yapan kulüpleri aklayıp galatasaray’ın bileğinin hakkıyla ve puan farkıyla şampiyon olduğu sene hem şikecileri aklayıp hem de süper final icad etmiş midir yoksa etmemiş midir?
    aynı zat yaptığı usülsüzlüklerin üzerine sanki ödüllendirilmiş gibi iddia adı altında futbol üzerinden halkın cebine göz diken yasal kumarın başına getirildi mi getirilmedi mi?

    tribündeki protestolar sonrası aktifbank diye adı sanı duyulmamış bir bankanın pasolig uygulaması ile bir yandan taraftar fişleyerek diğer yandan maça gitmek isteyen insanların parasını zorla mevduata çevirmesi çok mu ilgi alanımız dışında ?

    limak holding ceo’su ve 5’li çete mensubu eski fenerbahçe ikinci başkanı nihat özdemir federasyon başkanlığını süresince hükümet ihalelerini sömürürüp palazlanırken bir taraftan da atandığı mevkisinde adaletli bir şekilde görev yapmış olduğuna inanıyor mu?

    arda turan ve burak yılmaz halkın sefaletine yol açan tek adam rejimine çağrı yaparken yaptıkları siyaset değil miydi?

    depremde günlerce enkaz altında yanlız bırakılan halkın kanını! ve vergilerini verdiği türk kızılayı’nın çadır ve giysi tacirliği yapmasına cimbomlu olması yanı sıra bu ülkenin bir vatandaşı olarak vicdanı ne diyor?

    bütün bu yaşananlardan tiksinen ve bu sömürü düzenine karşı anayasal hakkını kullanan ülke vatandaşı aynı zamanda bu ülkenin bir takımına gönül vermiş bir taraftar olamaz mı?

    bu konular üzerinde biraz kafa yormasını temenni ettiğim kıymetli galatasaray sözlük emekçisi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın