• 160
    halkı temsil eden büyük bir kitle olan taraftar gruplarının sonuna kadar anayasal hakları olan bir söylemlerini yapmalarının doğru olup olmayacağını günlerdir tartışıyoruz. demokratik bir hakkımızı niye tartışıyoruz o zaman? çünkü korku ikliminde yaşıyoruz. kimimiz bireysel olarak fişleneceğinden ve sonucunda statlara alınmamaktan kodese girmeye kadar uzayan bilinmezliğin endişesini yaşıyor, kimimiz de bütün bu gerçeklere ilaveten yaşadığımız şu sıkıntılı süreçte bizi mutlu edebilen dertlerimizi unutturan tek şey olan şampiyonluk yürüyüşünde önümüz kesilir mi acaba diye düşünüyoruz. 'hükümet istifa' sloganı bu hafta da belirli statlarda söylenecek gibi duruyor.
    unutmayalım galatasaray spor kulübü 2.abdülhamit'in baskı döneminde kuruldu. 1908 de meşrutiyet ilan edilirken ortalık 'kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet' sloganıyla inliyordu. bu slogan abdülhamit'in tahttan indirilmesi ile özdeşleşti. şu anda türkiye'de olmayan tek şey olan hükümetin istifasını beklemek ve 'hükümet istifa' diye bağırmak iki hafta sonrasında bayatlamış bir tepki olur.
    fikri-hür vicdanı-hür galatasaray taraftarı da bence 1908 e dönüp, o zaman lisede en çok söylenen 'kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet' sloganını haykırmalı. hem farkımızı ortaya koymuş oluruz hem de 'hükümet istifa' sloganından nem kapan kafaların biraz daha karışmasını sağlarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın