• 25
    (bkz: #3559906)

    %100 iştirak ettiğim bir entry girmiş yazar. öncelikle şuna hemfikir olduğumu belirterek başlamak istiyorum, hükümet dahil herhangi birilerini istifaya davet etmek anayasal bir özgürlüktür ve bunun da birlik beraberlik içerisinde olduğumuz anla falan bir alakası yok. zira, beşiktaş taraftarı da fenerbahçe taraftarı da maçın başlama dakikalarında oyuncak ve atkı yağmuruna tuttular sahayı, gayet güzel görüntülerdi. insanlar zaten deprem felaketiyle bu konunun ayrımını gayet güzel yapmış durumda benim gördüğüm. maçların bu yüzden seyircisiz oynanmasını istemek de kabul görecek bir talep olmadığı gibi, bence iktidarın aleyhine de olacak bir hareket. bu resmen aleyhe olan en ufak seslere bile tahammülsüzlüğün göstergesi olur, gözdağı verme maksatlı gündem değiştirme amaçlı bir hareket olarak yorumluyor gerçekleşeceğine pek ihtimal vermiyorum kendi adıma.

    ancak bu tahammülsüzlük, maalesef bu veya buraya benzer sosyal mecralarda da fazlasıyla var. ben olayın artık hükümet olayını veya iktidar partisi olayını aştığını düşünüyorum. düpedüz ideolojik nefret kusmaya varıyor çünkü bu iş çoğu zaman. veya en basiti, recep tayyip erdoğan başlığı kapalı olduğu için recep tayyip erdoğan stadı başlığına neler neler yazıldı çizildi günlerdir, hala da devam ediyor. ama kemal kılıçdaroğlu başlığına buradaki çoğunluğun aleyhine bir entry girildiğinde direkt nick altı linçler başlıyor. kimse de gelip bana saçmalıyorsun, biri iktidarda 20 senedir biri muhalefet lideri ne alaka demesin. nasıl recep tayyip erdoğan bir siyasetçiyse ve eleştiriliyorsa, kemal kılıçdaroğlu veya başka bir muhalif siyasetçi ilah mı abi o niye eleştirilemiyor burada? şu anki iktidarın şikayetçi olduğunuz tavrının aynısını siz burada yapıyorsunuz/yapmaya çalışıyorsunuz.

    mesela 'ofsusbe' adlı arkadaş pilot edilmiş, gerekçe de muhaliflere 'terörist' iması yapması. kabul edelim bir an için, peki 'akp'ye oy veren galatasaraylı' vb. başlıklara yıllardır neler neler yazılıyor. terörist denmese de, hakaretamiz onlarca entry yazıldı çizildi bu süreçte. size mi soracak kardeşim insanlar kime oy vereceğini vermeyeceğini, demokratik hak bu herkes istediği gibi kullanır. bir de üstüne galatasaray'ı da işin içine karıştırıp galatasaraylılıkölçer varmış gibi, şöyledir böyledir diyorsunuz. çok hoşuna gitmiyorsa iktidarın şu anki yönetimi, kaydol muhalif partilerin birine. ev ev sokak sokak gezenlerden ol, ikna etmeye çalış insanları. böyle bu tarz yerlerde oturduğun yerden insanları baskı altına almaya çalışarak olmuyor bu işler. bu adamların da 20 senedir iktidar olmalarının en büyük sebebi de bu ayrıca. onu da dipnot olarak belirteyim, bu aşağılayıcı küçümseyici polemik çıkarıcı dil. bu süreçte başka türlü bir muhalefet anlayışı olsaydı, bunca yaşanan olaylara bakınca çok belli bu durum. en azından son 10 yıldır direkt olarak bu muhalefet anlayışına tepki, iktidarın değişmemesi muhabbeti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın