• 452
    hiç kimsenin bu 3 yıllık planlamayı överken, takımı futbol oynayabilen bir takım yapabilmek adına bir sonraki yıl (yani bu yıl) yapılan, yapılmak zorunda kalınan transferleri hesaba katmadığı planlama.

    mesela kimse kalkıp 3 yıllık planlamayla, burak elmas, ışıtan gün transfer aklıyla ve ne yazık ki bu planlamada başarısız bir dönem geçiren imparator ile devam edilseydi bugün ligde kaçıncı sırada olacağımızı anlatmıyor.

    ayrıca boey ve nelsson'ı liste dışında bırakırsak hiç bir anlamı olmayan bir matematik elinizde kalır. 3 yıllık planlama yapıp daha ilk yıldan takıma faydası olmayan 3'e alınıp 5'e satılcak morutan ile muhteşem iş yapıldı denilemez. dillendirilen planlama böyle vizyonsuz ve çapsız olamaz.

    bu 3 yıllık planlanmanın hesaplamalarına marcao, kerem ve mohammed'in eklenmesi, berkan'a 4 m euro değer biçilmesi de tüik enflasyon hesaplamasından öte değil.

    bu sebeple 3 yıllık planlama eğer fb'nin ali koç'u başında tuttuğu gibi burak elmas'ı takımda tuttsaydık çöküşümüzün gerçekleşeceği planlamaydı. allahtan camiamız çok büyük ve önemli bir refleks gösterdi ve yeni yönetim, yeni anlayışla her şer'den çıkan hayır misali rüya gibi bir dönem yaşıyoruz.

    edit: 3 yıllık planlama ile güncel planlamanın vizyonu arasındaki vizyon farkını anlatacak bir örnek aklıma geldi.

    3 yıllık planlamayı övenlerin vizyonu morutan'dan kazanılacak 2milyon euro iken
    güncel yapılanmanın vizyonu zaniolo'dan 6 ayda kazanılacak 20milyon euro. hepsi bu!
App Store'dan indirin Google Play'den alın