• 186
    https://twitter.com/...R46yHLtzBDA&s=19

    yetkililer beklenen istanbul depremi için bir şeyler denemeye çalışıyor ama bunlar dostlar alışverişte görsün hareketleri. twitin altında bile metrekare kat hesabı yapılıyor. yarım saat sonra deprem olsa adam belki ölecek hala pay derdinde.

    bu iş bizim ortalama iqsu her sene gerileyen halkımıza bırakılamayacak kadar ciddi. çok keskin ve caydırıcı önlemler gerekiyor. istanbul gereksiz nüfustan acilen arındırılmalı.

    1. kaçak, kayıtlı farketmeksizin ne kadar sığınmacı varsa doğrudan çıkarılmalı istanbul'dan. zaten neden istanbuldalar o da tartışılır da ayrı konu. şu an güneydoğu'ya kurulacak konteynır kentlere yerleşecek bizim depremzedelerimiz kendi evlerine geçtikten sonra bu konteynır kentler dağıtılmadan doğrudan sığınmacıları barındırmak amaçlı kullanılmalı. kafadan safi zarar, istanbul ile hiç işi olmayan 1.5-2 milyon nüfusu eleyebilirsin.

    2. sanayin başka şehirlere taşınmalı. taşınana vergi indirimi, taşınmaya vergi bindirimi getirilmeli ki caydırıcı olsun. taşınan için tüm imkanlar sağlanmalı. bu ülke istanbul'dan ibaret değil.

    3. istanbul'da olması gerekmeyen ne kadar bilişim, iletişim firması, genel merkezi, çalışanı varsa diğer şehirlere yönlendirilmeli. gitmekte diretene tabi direkt ek vergi yaslanmalı. internet, bilgisayar her şehirde var. istanbul'da çalışana madalya takmıyorlar.

    4. şehir vergisi getirilmeli. istanbul'un artık nefes alınacak hali kalmadı. ne kadar emekli, eli boş adam varsa şehir vergisini duyunca yavaştan yolunu tutacaktır. bir emekliye başka yerde olmayıp da istanbul'da olan ne var zaten hiç anlayabilmiş değilim.

    5. saçmasapan ne kadar üniversite varsa taşınmalı. bana sorarsanız zaten kapatılsın derim ama taşınsın hadi.

    istanbul'un 16 milyon nüfusu var ama bunun 15 milyonu kuru kalabalık. istanbul ile hiç işi yok. orada olmasının sebebi kalabalık olması, iş bulabilmesi. kilit bir kaç sektörü taşıdığın an zaten geri kalan da peşlerinden gidecektir.

    şehri sadeleştirdikten sonra emlak piyasası düşecek, insanlar yeni evlere geçebilecek. devlet, yerel yönetim de rahat rahat yıkım kararı alıp eski evleri yıkabilecek. mevcut şartlarda bu eski yapı stoğunu falan yenilemek mümkün değil 150 sene sürer. gerçi deprem o kadar zaman tanıyacak gibi de değil.

    bu dediklerim çok uçuk geliyor ama eğer depremi mevcut durumda karşılarsak zaten o sanayi de çökecek, firmalar da çökecek, sağ kalan emekliler de göçecek, eski evler de yıkılacak. türkiye fetret devrine girecek 20 sene. sadece enkazın kalkması 1 sene sürecek. bunların hepsi zaten günün sonunda öyle veya böyle gerçekleşecek. ha benim dediğim yapılırsa artık hem ülke çökmemiş hem de ekstra 100bin-1milyon arası vatandaş ölmemiş olur. bağış, sela, enkaz toplama şov yapmana gerek kalmaz.

    mottomuz: istanbul sözleşmesi hayat kurtarır, istanbul'u terketmek herşeyi.

    bu iş bende artık sözlüğün muharrem ince'si ben olacağım.siz görmek istemedikçe unuttukça burada darlayacağım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın