• 61
    maalesef gerçek olan olgudur. buna neden şaşıldığına da şaşırmaktayım açıkçası.

    ayrıca sorun sadece 'suriyeli yağmacı' da değildir, sorun ırkı önemsiz yağmacılardır. bu tip bir olay olduğunda dünyanın her yerinde bu sorun ortaya çıkar, yapacak bir şey yoktur. devletin devletliğini gösterip bu durumda asayişi hızlıca sağlaması gerekir. zira devletin birinci amacı halkının güvenliğini sağlamaktır, zaten depremle perişan olan halka bir de bu zulüm çektirilmemeli.

    ek olarak asayiş sorunu iki yönlü de şirazesinden çıkabilir. bizim milletimiz biraz fevri ve kendi işini kendi görebilen bir millet. asayişi devlet sağlamazsa orada kendi asayişini kendi usulüyle sağlar. bu da hukuksuz durumlar oluşturur ve bazen aslında masum insanların da suçlanmasına / hüküm giymesine neden olur. çünkü halk bayağı dolu, sinir uçlarıyla oynamamak lazım milletin.

    çevremde de söylerim, yağmacılardan nefret ederim. polise ve askere bunlara karşı yapılabilecek her türlü yetki verilmeli, halkın linç kültürü oluşmadan önce. her yetki derken abartmıyorum, her yetki. devletin asayişi acil sağlaması gerek. tam mülteci sorununun olduğu, kimin vatandaş kimin olmadığının karışık olduğu yerde maalesef aşırı yetki verilmeden ve tabir-i caizse sopa gösterilmeden asayiş sağlanamaz. yok insan haklarıymış yok bilmem neymiş, bunlar insan değil. geçiniz bu işleri. ek olarak halkın bu kötülüğe karşı koyamayacağı durumlar, daha büyük güçler de olacaktır. orada asker bu tiplere, oluşumlara acımamalı.

    sınır da kapatılmalı acilen bir de yeni gelen sığınmacılarla uğraşamayız. bizim derdimiz bize yeter şu anda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın