• 52
    https://twitter.com/.../1624152898513821699

    hiçbiriniz hakim savcı değilsiniz. bunu özellikle vicdanını rahatlatmak için kaba güçten başka bir şey anlamayanlara ve cahil vatandaşın gazıyla kanunun verdiği yetkileri aşarak işkence eden kolluk kuvvetlerine söylüyorum. ülkede ciddi ciddi linç ve dayak övülüyor. hırsız mı var, yağmacı mı var, arttır kontrolleri, şüphe yoğunsa al gözaltına ve yargı süreci işlesin. ama kimse çıkıp burada şiddeti övmesin. burası başta devlet yetkilileri delse dahi hala bir hukuk devleti. hukuk devletinde keyfiyet olmaz, hukuk devletinde işkence olmaz. hukuk devletinde aksi ispatlanıncaya kadar her bir kişi masumdur. biz hukuk devleti olmak zorundayız da. bunu sadece kendiniz için bile isteyebilirsiniz. çünkü o yargısız infaza giden bir gün siz bile olabilirsiniz.

    ayrıca tck 25/2 kapsamında bu gibi durumlarda ceza verilmez. yapılan eylem, hırsızlık da yağma da değildir. bugün izlediğim videolarda bir kadın bebeği için yağma yaptığını söylüyordu. yaptığı yağma falan değil tabi ki, geçiniz. sadece çok zor durumda kalmış. kötü niyetle çeteleşen gruplar yok mu? var ama her şey bu kadar siyah ve beyaz da değil. çok gri durumlar da yaşanıyor. bunun ayrımını bırak vatandaş polis dahi yapamaz. vatandaş müthiş bir paranoyayla ilaç alan adamı bile sorgusuzca döver hale gelmiş. bize hala soğuk bir öfke lazım, bize sağduyu lazım. asıl suçlulara dokunamıyoruz diye tuttuğumuzu döver hale gelmişiz. vicdanlarımızı rahatlatmak için birilerini tekme tokat dövüyorlar ve bu depremzede dahi olabiliyor. yapmayın, etmeyin...

    bu işin suriyelisi türkiyelisi de yok. bugün izlediğim videolardan sonra ben böyle bir ırk ayrımına gidemem, orada zaten ciddi bir suriyeli nüfus söz konusuydu. 99 depreminde de yağmacı problemi vardı. bu kaos ortamlarında yaşanan bir şey. bunu düzeltmesi gereken de askeriyle polisiyle nizamıyla kanunuyla sadece devlet. mülteci meselesini bir şekilde halledeceğiz ama politikacı bir manyağın birinin sürekli halkı kışkırtmasıyla, açık ırkçılık yapmasıyla değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın