• 62
    yerel halk olarak bu kadar siyasetin içinde olmamamız gerekiyor. eğer içindeysek, bir şeyler yanlış gidiyor demektir.

    avrupa’daki ya da amerika’daki halklara bakıp bunu anlayabiliriz bence.

    yapmayın demiyorum, sorun bizlik değil zaten ama yapıp, bir başkasını üzmek de gereksiz geliyor bana artık. bir şey bilmiyoruz çünkü. ne görüyorsak, ne gösteriyorlarsa, ne yayınlanıyorsa onlara inanıyoruz.

    bu ülkede bir şeyleri toptan değiştirmek gerekir. cumhuriyetin ilk yıllarındaki gibi devrimler yapılmalı belki. belki de rejim değiştirilmeli, ne bileyim, mutlakiyetle yönetilmeliyiz belki, gerçekten bilmiyorum ama bildiğim bir şey var; şu an sunulan çözümler de at gözlüğüyle bakılıp sunulan şeyler. pek bir geçerliliği yok bana göre.

    halkın bu kadar siyasetle iç içe olması bir şeylerin yanlış olduğunu gösteriyor zaten.

    sözlüğü ele alalım; çok uzun zamandır taktik konuşulmuyor sözlükte çünkü takım iyi. iyi yönetiliyor. peki taktik konuşulduğu zamanlar takım nasıldı? kötüydü. peki çoğumuzun taktik bilgisi yahut teknik direktörlük bilgisi ne kadar? %2 falandır sanırım. ama işte twitter’dan, spor kanallarından, ya da çevremizden duyduğumuz gördüğümüz şeyleri kendimize göre uyarlayıp, yeni bir fikirmiş gibi, sanki hiç düşünülmemiş gibi ya da teknik adamların antrenmanlarda, maçlarda, kişisel toplantılarında göremeyip sadece biz görmüşüz gibi heyecanlı heyecanlı yazıyoruz. saçmalık değil mi? evet, saçmalık.

    halkın siyasetle uğraşması da aynı derecede saçmalık işte…
App Store'dan indirin Google Play'den alın