• 32328
    tek şanssızlığı ezeli rakipleri gibi rakiplere sahip olmasıdır. buna yine şahit oldum.

    aynı hakemle kadıköy’deki derbide, hakem kıyımıyla zar zor berabere kaldıktan sonra ağlama emojisini yayınlarken, fenerbahçe takımı 13. sırada falandı. galatasaray ise 8 puan geride olmasına rağmen “8 de kapanır, 18 de” diyordu. maç sonu ersun yanal “galatasaray’ı belki de şampiyonluktan ettik” derken, o galatasaray 8 puan geriden gelip ligin bitmesine 1 hafta kala şampiyonluğu ilan etmiştir.

    iddia ediyorum, galatasaray değil de yarışan fenerbahçe olsa, 15 puan farkla şampiyon olurdu başakşehir. bunların çapları bu kadar çünkü. tarihlerinin en kötü sezonlarından birinde, daha lig bitmeden, ezeli rakibi şampiyonluğa koşarken, hakem yardımıyla çelme takınca sevinecek kadar vizyonlu bir takım işte bunlar. çapları bu kadar. en elitinden en avamına kadar böyleler.

    bu ülkede yaşanılan başarıların 80%’i galatasaray’a ait. saymaya bile gerek yok. avrupa’dan iki kupa getirmişiz. birinde arsenal’i son yarım saat 10 kişiyle oynamasına rağmen kupayı almış, birinde de los galacticos’un ilk temelinin atıldığı zamanlar real madrid’in kafasına vura vura kupayı ülkeye getirmiş. her iki maçta da bir dakika olsun ezilmemiş bu takım. bu takım iyi olduğunda, engellenmediğinde real madrid de dahil herkesin kafasına vurup maçı alabilir. sen kimsin aq? 2012’de yarım sıfır yensen bile şampiyon olacağın maçta, şampiyon olamayıp stadını yakan bir takımsın. üstelik belki puan silinir de zirveden uzaklaşırsın diye play off getirildi bu ülkede senin için. puan silmeyi bırak, normal sezonda alınan puanlar yarıya indirildi, yetmedi, son maç stadyumunda oynandı yine de alamadın kupayı. ne anlatıyorsun abicim sen?

    3. büyük mevzusuna girmeyeceğim. zaten onlar bizi ilgilendirmiyor.

    dediğim gibi, bu takımın en büyük şanssızlığı bu topraklarda olmasıdır. bu topraklarda olmasına rağmen, bahane bulmamış, bir şeyler yapmaya çalışmış hatta yapmıştır.

    ilk çıktığında karşıydım ama baya baya sarıyor artık beni bu avrupa süper ligi muhabbeti. burda olmaz artık, bunlarla olmaz. ben sıkıldım artık her gün bu muhabbetlerden. türkiye’nin en çok izlenilen sosyal medya spor portalında, bir tane şaklaban bas bas bağırıyor şike var, operasyon çocuğu vs vs diye. işlediği suçların haddi hesabı yok ama burası muz cumhuriyeti. o yüzden bu kadar cesaretliler. sadece o şaklaban değil çoğu kişi öyle. cidden sıkıldım yahu.

    hakem hatalarına hepimiz kızıyoruz ama bi yerde ama yeter. 1 gün bilemedin 2 gün konuşursun da yeter. bak benim gördüğüm en büyük hakem katliamı chelsea - barcelona maçıydı. hani şu drogba’nın maç sonu “it is a disgrace, it is a fucking disgrace” diye sövdüğü maç. maksimum 2 gün konuşulmuştur hakem, iddia ediyorum. şu an “meme” olarak kullanılıyordur o maç. chelsea’liler bile hatırlamıyordur maçı.

    dediğim gibi ben bu rakiplerden bıktım. her iyi oynadığımızda hakem, fetö, şike demelerinden bıktım. hayır insan biraz utanır aq. uefa’nın şike yapan takımlar listesinde yer alan takım bunu söylememeli. avrupa’da olsa insan içine çıkamaz, en kötü çeker cezasını tekrar halka karışır ama bunlarda ne utanma var, ne ahlak var, ne de o şeref var. juventus düştü geldi, sonra lige ambargo koydu. elin italyan’ı acımıyor tabi. şu an bile 15 puanını sildiler juve’nin. orda burda geziniyorum, bir tane bile bizdeki yorumlar gibi yorum görmedim. ulan, dünyanın en büyük şike organizasyonunun içerisinde bulunmuşsun, çarşaf çarşaf tape’ler var ve kimse inkar edememiş, öyle ya da böyle burda büyüksün diye sana sahip çıkılmış, küme düşmemişsin, ders alıp önüne bakman gerekirken halen utanmadan yaftalamaya devam ediyorsun.

    ya cidden ben burda futbol izlemekten de, böyle kafasız taraftardan da, holigan cahil gazeteci bozuntularından da sıkıldım. herif troll haberi kendi haberiymiş gibi utanmadan yayınlar, şike iddiasında bulunur. edep yahu. birazcık edep.

    süper lig ilk çıktığında takımımızın ismi ciddi ciddi zikredildi. bence önümüzdeki birkaç yıla bu lig kurulacak çünkü dünyada futbol izlenmiyor eskisi gibi. sosyal medya bu kadar yaygınken artık bu çağa göre dizayn edilecek futbol. avrupa süper ligi de buna yönelik bir hamle zaten. kurulursa, gözümüzü kapatıp gidelim. burdaki maçları da paf takımdan oyuncular oynasın, yine izleriz ama ben bu ligde, bu rakiplerle, bu ortamda yarışmak istemiyorum artık. cidden zevk vermiyor.

    allah aşkına kurun şu ligi de bir an önce kaçıp kurtulalım şurdaki toksik ortamdan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın