• 780
    fatih altaylı ultraslan'a ve ultraslan'ın liderlerine karşı tutumu sebebiyle sempati topluyor bazen sözlükte ama kendisini herhangi bir konuda aynı gemiye binilecek karakterde biri olarak görmüyorum. fatih altaylı 2001-2002 sezonunda mehmet cansun başkanlığı döneminde yaklaşık 8 ay yöneticilik yaptı ve mehmet cansun'un canından bezdirdi yöneticiliğinde. sonrasında zaten galatasaray'da hiçbir resmi görevde bulunmadı. özhan canaydın, adnan polat, ünal aysal, duygun yarsuvat, dursun özbek, mustafa cengiz, burak elmas vs. nezaket kurallarını hiçe sayarak eleştirmediği hatta daha da ileri gidip döneminde yolsuzluk yapıldığına dair ithamda bulunmadığı galatasaray başkanı yoktur. kendisi 2002'den bu yana geçen 20 yıllık süreçte galatasaray için ne yapmıştır; bir taşı alıp yerden kaldırmışlığı var mıdır benim için soru işareti. çalıştığı gazetede sahip olduğu köşeden veya divan kurullarında galatasaray kürsüsünden herkese her türlü eleştiriyi yapmak çok kolay. icraat, aksiyon veya galatasaraylılığın gösterilmesi gereken onlarca kritik konu başlığı oldu şu son 20 yılda; hangisinde vardı fatih altaylı? hangisinde gördük? hiçbirinde yoktu. benim için kendisi tatlı su galatasaraylısı.

    altaylı'nın ultraslan'a olan düşmanlığı da yöneticilik yaptığı 2001-2002 sezonundan gelir. ilk yıllarındaki ultraslan'ın neyine düşümanlık duyulur ben bilmiyorum ama fatih altaylı zaten sebahattin şirin'den veya oluşturduğu gruptan bağımsız taraftarlık kavramına düşman biri. galatasaray'ın elit bir azınlık tarafından yönetilmesinden hiçbir rahatsızlığı olmayan, hatta bunu destekleyen bir galatasaray elitisti ile aynı tarafta olmayı hiçbir zaman istemem. 4 ağustos 2004'te ali sami yen'de suat kaya'nın jübilesi için galatasaray ve federasyon karması arasında oynanan maçta da ultraslan altaylı'yı yuhalamıştı, gruba ve grubu yönetenlere yönelik öfkesinin temel sebebi budur. "sebahattin şirin şöyleymiş, grup mafyaymış" vesaire hikaye. tamamen şahsi bir düşmanlık besliyor. bu akşam ultraslan kale arkasında "oooo fatih altaylı oooo" diye tezahürat yapsın, en büyük ultraslan savunucusu olur kendisi. fatih altaylı'nın görüşünde, kararlarında ve duruşunda "ne kadar tutarlı" biri olduğunu son 25-30 senelik süreçte hepimizin anlamış olduğunu düşünüyorum. ultraslan konusunda da farklı bir duruş veya tutum göstereceğini düşünmüyorum.

    ultraslan'ın değişmesi, dönüşmesi hatta grubun lider kadrosundan bazılarının tasfiyesi gerekir mi? evet gerekir. ama bunlar fatih altaylı'nın yöntemleriyle veya fatih altaylı'nın elitist anlayışıyla mı gerçekleştirilmelidir? kesinlikle hayır. altaylı'nın kafasındaki galatasaray anlayışı; ultraslan'ıyla, münferitiyle mevcut bütün galatasaray taraftarını üçüncü sınıf olarak gören bir anlayış. bundan asla taraf olmam. fatih altaylı galatasaray'a dair bir konu hakkında "siyah" diyorsa, o konuda özelinde "beyaz" olan taraflar çoktur hakikatte. altaylı'nın değil, eğer mümkünse karşısında bulunan tarafın yanında yer almak galatasaray'ın daha fazla menfaatinedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın