• 8
    mevcut iktidar dönemininde, yaklaşık 20 yıldır en çok hasret kaldığımız toplumsal olgu adalettir. mevcut siyasi iktidarın değişmesini isteyenlerin en temeldeki ortak noktası da adaletin yeniden tesis edilmesi ihtiyacıdır. bu sebeple olası bir iktidar değişiminde ve vaadedildiği gibi adaletin yeniden tesisi durumunda futbolda da siyasi etki, günümüzdekinden çok daha az olacaktır.

    şunu unutmamak gerekir ki protesto etmek anayasal bir haktır. yürüyüş yapmak, yasal sınırlar içinde eylemler düzenlemek her medeni toplumun en temel hak ve özgürlüklerindendir. bugün istiklale çıkıp sesimizi çıkaramıyorsak taraftar olarak, bu mevcut iktidarın despotizminin bir sonucudur. polis terörünün, anayasa ihlallerinin, bireysel hak ve özgürlüklerin kısıtlana kısıtlana insanlara unutturulduğu bir süreç yaşıyoruz.

    devletin, özerk yapıların veya ucundan kenarından devlete dokunan hiçbir kurumun kafasına göre hareket edemeyeceği, hesap vereceği bir düzende neyin aynı neyin farklı kalacağını hep beraber göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın