resim
Sacha Boey
Takım:Bayern
Mevki:Sağ Bek
Yaş:23
Boy:1.78
Uyruk:Fransa
  • 2263
    ben her futbolcunun satılabileceğini düşünen biriyim. iki şartı var bence bu işin;

    1- değerini bulsun ya da ileride değerini bulduğunda bizim de yararlanacağımız bir paraya satılsın. yani sonraki satıştan (kardan değil satıştan) pay içeren bir sözleşme gibi mesela.

    2- yerine adam hazırsa satılsın ki yerine gelen illa onun boşluğunu dolduracak diye bir şey yok, her transfer risktir ve tutmayabilir ya da tutsa bile bire bir aynı olamaz hiçbir futbolcu. önemli olan o oyuncunun eksilerini daha az önemli hale getirip artılarını parlatmaktır, zaten oyuncu geliştirme denen şey budur. yoksa bir profesyonel futbolcu 19 20 yaşında sol ayak çalışıp da solak bir oyuncuya falan dönüşmez, fm oyunu değil bu.

    unutmamak gerekir ki bırakın rakipleri bu sözlükte bile marcao için, nelsson için ve şu an değer biçilemeyen boey için yetersiz denildi, galatasaray oyuncusu değil denildi. boey'un insan üstü performansını takımdan, hocadan bağımsız değerlendiremeyiz. belki yarın yine kötü denecek, savruk denecek.

    mutlaka satılsın falan demiyorum ama tekliflere bakılır, scout ekibi alternatifinin bulduysa ve teklif de iyiyse satılır. marcao gitti, yerine gelen abdülkerim'e ben de hazırlık maçlarında gömdüm ama bugün bırakın abdülkerim'i emin bayram gibi bir oyuncu ile bile deplasmanda maç kazanıyoruz, demek ki illa marcao gerekmiyormuş. bu mantıkla herkesi gönderelim gibi salakça bir şey demiyorum, sadece reddedilemez teklifler gelirse ve yerine de oyuncu hazırsa gönderilebilir diyorum. bana göre 15 milyon avro ve sonraki satıştan %25 pay ya da direkt 20 milyon avro üzeri gibi bir teklif -yerine scout ekibi genç bir alternatif bulduysa- gayet iyi bir kazanç olur bizim için. ama öyle 9 10 milyon avro verelim alalım ile olmaz. biz o parayı nelsson'a verdik zaten ki bence o da ikiye katlar bu sene şampiyon olursak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın