• 402
    transfermarkt piyasa değerleri ve muhtemel bonservis getirileri açısından çok büyütülen lig. kimseye cevap verme veyahut bir şey öğretme çabam yok ancak ligimiz şampiyonlar ligi’ne takım göndermiyor. avrupa’da ülkece dişe dokunur sürekli bir başarımız yok. satışını yaptığımız futbolcların ezici çoğunluğu gittiği yerlerde verimli olamıyor.

    ligimiz avrupa’da 12. sırada. yazıyla on iki. üstümüzde sırbistan, iskoçya falan var durum o kadar vahim. hal böyleyken ne sergio oliveira’nın tm’daki piyasa değerine, ne de boey’in bonservis bedeline hayali büyüklükler biçmeye gerek yok.

    kulüp olarak satıştaki başarısızlığımız, transfermarkt’ın yanlı tutumu vs vs hepsinin farkında olarak kendimizi biraz dev aynasında görüyoruz. uçan kaçan marcao’yu 13 milyon euro’ya satarken ne kadar daha fazla kar edebilirdik diye konuşuyorduk; yerine doğru bir tercihle 30’larına yaklaşmış abdulkerim’i monte ettik ve belki daha fazla verim alıyoruz. marcao gibi bir futbolcunun yeri bile anadolu’dan yapılan bir transferle bu ligdeki başarı standartlarımıza göre dolabiliyor. demem odur ki ben, biz bile bu ligdeki rekabet seviyesini kıstas almıyorken elin adamı gelip “adam süper lig’i kırmış hemen almalıyız” diyeceğini beklemeyin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın