• 70
    prime döneminde premier lig yapabilecek durumdayken burada kalmayı tercih eden, bizimle birlikte 12. yılına giren ve bu süreçte 14 kupanın kazanılmasında çok büyük emeği bulunan muslera benim için öndedir. hatta taffarel'den bağımsız galatasaray tarihinin en iyi yabancı futbolcuları içinde ilk 2'ye koyulabilir, bence sadece hagi ile kıyaslanabilir.

    taffarel'in dönemine yetişemedim ancak bu kıyaslamaya da ben yetenek veya futbolculuk olarak bakmıyorum. ikisinin de birbirine göre artıları eksileri vardır futbolcu olarak. ben duyulan aidiyete, bizden biri olmalarına bakıyorum. taffarel futbolculuk döneminde sadece 3 senesini bizimle geçirdi. dediğim gibi muslera ise 12 senedir bizimle.

    muslera istanbul'a ayak bastığında orta okul çağında 12 yaşında bir çocuktum, şu an 24'e doğru yaklaşıyorum ve muslera hala ilk geldiği günkü heyecanla, istekle oynuyor, maçlar kazandırıyor.

    muslera artık bu kulübün efsanelerinden birisi olmuştur. heykeli dikilse neden dikildi diyecek bir taraftarımız olduğunu zannetmiyorum. bu sebeple bu kıyasın gereksiz bir kıyaslama olduğunu düşünüyorum. ayrıca şunu da eklemek lazım, muslera bu kadar uzun süre bizimle birlikte kalıp efsanemiz olduysa bunda taffarel'in de büyük emeği vardır. ama efsane olmak başka bir şey. taffarel kariyerinin sonunda gelip 3 sene bizimle kaldı, güzel başarılar da elde etti. dünya çapında tanınan en iyi kalecilerden biriydi, uefa kupasının kazanılmasında da çok büyük emeği var. uefa kupası tek başına muslera'nın önüne geçirmemeli, bu mantıkla o takımdaki herkesi o takımda olmayan isimlerin önüne yazmamız lazım.

    muslera bu takımın yaşayan efsanesidir. artık bizden biridir. umarım futbolu olabildiğince geç bırakır ve bıraktıktan sonra kulüp içinde teknik heyette veya profesyonel olarak bulunmaya devam eder. seviyoruz seni nando.
App Store'dan indirin Google Play'den alın