resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 5140
    ancelotti, conte, zidane, 4. dönemi hariç fatih terim gibi pragmatist bir yaklaşımla çalışan teknik direktörümüz.
    guardiola gibi klopp gibi bir futbol felsefesi olup onun dışına mümkün oldukça çıkmayan teknik direktörler futbolu değiştirip ve doğrudan veya dolaylı geliştirerek kendilerini unutulmazlar arasına sokarken, ilk saydığım isimler esneklikleri ve pragmatik taktik zekaları sayesinde kazandıkları başarılarıyla hem kendilerini hem de takımlarını unutulmazlar arasına sokarlar.

    her ne kadar modern bir futbol sistemizin olması çok güçlü hissettirse de, tuttuğum takımın başında her zaman pragmatist teknik direktörlerin yer almasını istiyorum. futbol şubenin devamlılığı sportif direktörlük ve scout departmanı seviyesinde olmalı, teknik direktör seviyesinde değil.

    ancak bu sezon sonu şampiyonluk fenerbahçe’ye kaptırılsa dahi okan hocamla bir avrupa macerası yaşamak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. maç maç planlama konusunda şu an türkiye’nin emery’si gibi performans gösteriyor. bu yeteneğini başakşehir ile iki kez avrupa sahnesine çıkarmıştı, bu kez galatasaray markasıyla aynı performansı göstermesini izlemekten büyük zevk alacağımızı düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın