• 283
    8 ocak 2023 fenerbahçe galatasaray maçına bir de şu açıdan bakmak istiyorum. ligin 17. haftası bitti. daha 19 maç var. yani bir o kadar daha maçımız var. biz şampiyon oluruz/olamayız mesele değil zira bu işin sakatlığı var, hakemi var, olağanüstü gelişmeleri* var, her şey olabilir yani; ama 3 senedir galatasaray taraftarı bir değişikti.

    19-20 sezonunda başakşehir'i öve öve bitiremiyorlardı. 20-21 sezonunda bjk'yi öve öve bitiremediler, twitter'da "bjk hiçbir şey oynamıyor, seneye avrupa'da göreceğiz" derken inanmadılar, bir sonraki sene biz avrupa'da namağlup gruptan çıkarken, bjk rezil oldu. geçen sene aynısı ts için yapıldı ki geçen sene bence gs'nin son 5 senede en çok hakem skandallarına maruz kaldığı sezondu. hadi taraftar önce kendimize bakalım diyebilir, bir nebze de olsa anlarım ama rakibini delice övmek nasıl bir kafa yapısı çözemiyordum.

    gelelim bu seneye. sezon başından beri gs taraftarında fb'yi övmek moda olmuştu. alanya maçında senin 2 puanın gitti. fb'nin bir sonraki hafta sivas maçında 3 puanı nasıl aldığı ortadaydı. bize 2 ekle, fb'den 3 sil, aynı puandaydın. hadi tamam puan kayıplarının/kazanımlarının hakemle gelmediğine inanabilirsin de rakibinin senden çok iyi oynadığını iddia etmek için elinde çok net doneler olmalı. fb'nin bu sezon savunması kötü, defalarca kez dedim. takım savunması da kötü, bireysel anlamda da iyi stoperi yok. ligin 17.'si sivas, fener'e karşı bir sürü pozisyon kaçırmıştı. bir önceki hafta ligin 18.'si istanbulspor, dakika 86'ya kadar fb'ye karşı maçı 3-2 geride götürmüştü. ondan önceki hafta iç sahada başakşehir çok daha iyi oynamış iken fb tamamen bireysel yetenek golü ile 1-0 kazanmıştı. geçen hafta antalya maçında, yine savunma zafiyeti veren bir fenerbahçe vardı. giresun* ve ts* maçlarını saymıyorum bile. özellikle fener'in kazandığı maçları saydım. yani kazandığı maçlarda bile defans zafiyetini çok net şekilde gösteren bir fenerbahçe var iken gs taraftarınca, delice bir fb övgülemesi vardı. avrupa'da iç sahada oynadıkları rennes maçı var daha. 30 dakikada 3'lük oldular ama "fb bu sene avrupa'da çok başarılı abi ya" denilerek gs taraftarınca rakip övülüyordu.

    son olarak gelelim düne. dünkü maça kadar medyanın fenerbahçe ve jesus övücülüğüne kapılan galatasaray taraftarı nihayet uyandı. dün net şekilde gördük ki hem oyun hem de oyuncu bazında fenerbahçe'den daha iyiyiz. maçın başından sonuna kadar fb'den üstün oynadık ve güzel bir 3 puan aldık. rehavete girmemek lazım. daha 18 maç var. devre arasında muhakkak bir sol bek gerekiyor. hedef 23...

    (bkz: 7 kasım 2022 fenerbahçe sivasspor maçı)
    (bkz: 30 ekim 2022 istanbulspor fenerbahçe maçı)
    (bkz: 27 ekim 2022 fenerbahçe rennes maçı)
    (bkz: 23 ekim 2022 galatasaray alanyaspor maçı)
    (bkz: 22 ekim 2022 fenerbahçe başakşehir maçı)
    (bkz: 3 ocak 2023 antalyaspor fenerbahçe maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın