• 76
    bizim adımıza çok problemli geçeceğini düşündüğüm maç. öncelikle büyük maçlar büyük oyuncularla kazanılır ve bizim en büyük oyuncumuz olan icardi 1.5 aydır top oynamıyor, bu maçta da oynaması belirsiz ve oynasa da fizik olarak çok kötü durumda olacağı kanaatindeyim. onun yerine artık normal olarak son derece ağır ve temposuz bir oyuncuyla oynamak zorunda kalacağız gibi gözüküyor. bu hem prese zarar verir hem de kontrada başarımızı düşürür ve bu yüzden fener çok daha rahat on alanda pres yapmayı düşünecektir muhtemelen. bu da maçın belli bölümünde derin savunmada kalmamızı zorlayabilir ki derin savunmaya ne futbolcu profili olarak ne taktiksel olarak uygun bir takım değiliz. bu yüzden ne zaman kapansak rakipler pozisyona giriyor.

    milli takımın dünya şampiyonu olmasını engellememek için kural gereği 3 tane türk oyuncu kullanmak zorundayız ki takımda sol bek kalmadığı için pva oynayacak büyük ihtimal ve bu da orta sahada muhtemelen berkanin oynayacağı anlamına geliyor. berkan- torreira -rashica- mertens -kerem -gomis altilisiyla feneri nasıl tehdit edebiliriz pek bilmiyorum. bunlar arasında mertens bireysel yeteneğiyle sürpriz bir iş yapabilir. onun dışında rashica ve kerem de belli bir seviyede şut tehditi iceriyorlar ama ikisi de topsuz alana koşuyu çok başarılı yapamıyorlar bu nedenle fenerin savunmasının arkasına da geçmemiz zor. zaten bu orta saha ve forvet hattıyla pas yaparak gitmek mumkun değil. yabancı sınırı nedeniyle oliviera da muhtemelen oynayamayacak ki kendisi en iyi uzun pasorumuz. savunma arkasına çok iyi koşu yapan oyuncumuz olmadığı gibi geriden çok iyi pas atan bir oyuncumuz da muhtemelen olmayacak. oliviera ayrıca porto kariyeri sebebiyle derbileri iyi bilen bir oyuncu ve onun olmaması bu açıdan da büyük sıkıntı.

    fenerbahçe set oyununda hiçbir şey uretemese de illaki duran toptan veya kazanılan toptan pozisyonlar yakalacaktir diye inanıyorum. tabii bizim derinde savunmamizin başarısızlığı düşünülünce sette de pozisyon bulmaları beklendik bir durum.

    yani kısaca kafamda maçı oynayınca bu maçı kazanmamız için aklıma çok olası bir senaryo gelmiyor. umarım okan hoca enteresan bir taktik hazirliyordur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın