resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4870
    oynattığı futbolun sezon başından beri zannediyorum ki 12 kasım 2022 istanbul başakşehir galatasaray maçı haricinde şampiyonluk hedefleyen bir takım için gerçekten de yeterli olduğunu düşünen pek kimse yoktur, lakin takıma oynatmak istediği oyun bir kenara, benim gözüme daha çok çarpan başka bir şey var. elindeki son yıllara kıyasla cidden geniş sayılabilecek derinliğe sahip kadroyu efektif şekilde kullanamadığına inanıyorum.

    ayrıca kimi oyuncular hem fiziki yeterliliklerine hem de zihinsel özelliklerine bağlı olarak sonradan girdiğinde takıma daha fazla katkı yapabilirken onları 11'de başlatıp sonradan oyuna girdiğinde pek etkili olamayan oyuncuları yedek bırakmak aslında elindeki kartların büyük bi çoğunluğunu çöpe atmak demek. bafetimbi gomis isterse her 11 başladığı maçta gol atsın yine fikrim değişmeyecek, kendisi önemli bir koz olarak yedek kulübesinde tutulmalıyken 11'de onu başlatmak hem ilk yarıyı çok zora sokuyor, hemde ikinci yarıda artık yorulmuş olan adamın yerine yedek kulübesine dönüp baktığında oyuna atabileceğin kaliteli bi bitiricin kalmamış oluyor. patrick van aanholt konusuna girmiyorum bile, zorunluluk diyip geçmek istiyorum.

    bazı konularda çok göze batan hatalar yapıyormuş gibi geliyor ama tüm bunlara rağmen büyük maçlarda ve kritik dönemeçlerde takıma gerçekten de kazanma ruhunu aşıladığını ben buradan hissedebiliyorum. yine kötü bir son 45 dakika izlediğimiz 4 ocak 2023 galatasaray ankaragücü maçının son dakikalarında takımda tam anlamıyla herkes savunmada canla başla mücadele verir haldeydi. kendisinin ipleri eline alamadığı ve oyunculara karşı disiplinli bir hoca olmadığı görüşüne ben katılmıyorum, sadece tarzı bu. bizler biraz son dönemlerde iyi hoca denildiğinde direkt fatih terime alıştığımız için, farklı bir stile sahip hoca görünce hemen çullanasımız geliyor.

    henüz bir teknik direktör olarak kariyerinin halen başlarında bana göre ve oynattığı oyun olarak her ne kadar o denli katı ve sabit bir oyun olmasa da aykut kocamana benzetiyorum kendisini. umuyorum takımı çok erkenden geriye yaslayıp katı bir savunma yapma işinde fazla aşırılara kaçmaz ve her kazandığı kritik galibiyetin ardından tüm camia olarak hepimizin güvenini kazana kazana daha da otoritesi hissedilir daha da başarılı bir hoca olur. artık gerçekten uzun bir süre hoca değişimi konuşmayalım çünkü takımı en çok bu yıpratıyor gibi geliyor bana.

    bizim güvenimizi hissederek bize karşılık verecektir, allah yardımcısı olsun, ilk senesinden yolun sonu şampiyonluk olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın