resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4858
    4 ocak 2023 galatasaray ankaragücü maçının ikinci yarısında hücum oyuncularının acemilikleri ve aceleci davranarak sürekli top kaybı yapmalarını bu maçlık mazur görebiliriz. ama okan buruk'un bu kadroya uzun vadede skoru korumayı öğretmesi mecburi.

    son maçlarda öne geçtiğimiz zaman çok baskı yememizin sebebi oyuncu değişikliklerinin geç kalmasından ziyade takımdaki oyun aklının düşüklüğü diye düşünüyorum. bugün oyuncu değişiklikleri yaptıktan sonra hemen hemen hiçbir şey değişmedi, baskı yemeye devam ettik çünkü yedek kulübemiz de oyun aklı yönünden zayıf. oyunun temposunu ayarlayamıyoruz.

    kanat oyuncuları ve berkan çok genç ve tecrübesiz, çok sık top kaybediyorlar. ortasahada ağırlığını koyup tempoyu yönetecek bir oyuncu da yok. iş mertens'e biniyor ama o da fiziksel olarak zayıf bir oyuncu, ayrıca taktik gereği için santrforun yanında hücum pres yaptığı için arkadaşlarından uzak kalıyor. bu yüzden kazandığımız topları kısa bir sürede kaybediyoruz ve tekrar baskı yiyoruz. belki mertens'i geriye çekmek ve kazanılan toplarda ileri koşuları diğer merkez oyuncusuna yaptırmak işe yarayabilir.

    fakat bu sorunu çözmezsek maalesef başımız ağrıyacak. büyük takım öne geçtiği zaman bu kadar baskı yememeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın