• 1415
    türk futbolunun neden bu kadar rezil bir halde olduğunun kanıtını sunmaya geldim.

    bugün emekli edilen özgüç türkalp için çok sevgili spor medyamızın duayenlerinin 01 ekim 2005 konyaspor fenerbahçe maçınının -anelka'nın kaleye smaç bastığı maç- ardından kaleme aldığı köşe yazılarını okuyalım.

    https://www.sporx.com/...t-itiraz-SXHBQ636SXQ

    elle atılan gole isyan eden konyaspor takımı konsantrasyon kaybı yaşadığı için suçlu bulunmuş. bu arkadaş hala televizyonlarda futbol yorumluyor. o gün meslekten el çektirilmeyen özgüç türkalp kariyeri boyunca bir sürü hata yapıyor en son galatasaray maçındaki -sözde- hatasında ise ülkenin bekası ileri sürülerek meslekten men ediliyor.

    peki gelelim rıdvan dilmenbeyefendiye. kaleye smaç basılan maçın ardından özgüç türkalp hakkında ne demiş bakalım köşesinde:

    https://web.archive.org/...02/spor/ydilmen.html

    ne demiş? ne demiş?

    --- alıntı ---

    konya takım oyuncularına da bir soru. hocanız santrfor sokuyor. tecrübeli takımsınız. 2-1'den sonra havlu atmanın anlamı ne?

    --- alıntı ---

    kalesine smaç basılan takıma bunu demiş! utanmadınız mı smaç basılırken blok yapmaya çalışan bir tane konyalı yok demiş.*

    olayın akabininde dönemin twitter'ı denilebilecek forumların ikisinden linkler vereceğim.

    1-) https://forum.donanimhaber.com/...nerbahce--4271337-13

    2-) https://forum.memurlar.net/konu/58567/

    forumların ikisinde de fenerbahçe camiası'nın bugünden farklı olmadığını göreceksiniz. herkesin gördüğü bir pozisyonda bugün yaşananlar gibi ısrarla doğru karar verildiğini söylüyorlar. asla hatayı, yanlışı bugünkü gibi kabul etmiyorlar. kendileri daima haklı olduklarını söylüyorlar. aradan geçen 18 yılda değişen bir şey yok okuduğunuz gibi.

    iş bununla da bitmiyor o dönem fenerbahçelilerin vurduğu diğer smaçları* yazar arkadaşımız çok güzel toplamış onun da linkini aşağıya bırakıyorum, görselleri inceleyebilirsiniz.

    (bkz: nicolas anelka'nın konyaspor'a attığı gol/#2321396)

    sonuç: uzun lafın kısası, özgüç türkalp 2005 yılında galatasaray lehine bir smaç pozisyonuna hükmetse bugün zaten maç yönetemiyor olurdu. bu adamın bugün gelip hata yapmasının müsebbibi o gün kendisini yazarıyla, yöneticisiyle, taraftarıyla koruyan fenerbahçe camiasıdır. işte bu adalet değil ayrıcalık isteyen şımarık camia dizginlenmediği sürece türkiyede futbol amatör seviyeden yukarı çıkamaz. aynı şekilde uğruna bildiriler yayınladıkları hüseyin göçek de bugün hala aktif hakemlik yapıyor. hala her maç bir sürü hata yapıyor amaaaa en çok fenerbahçesinin lehine hata yapıyor. işte fenerbahçe camiasının tam da istediği şey!

    ülkede spor organizasyonu mu izlemek istiyorsunuz? fenerbahçe camiasının olmadığı herhangi bir organizasyonu izlemenizi tavsiye ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın