• 1402
    hakem hatalarının, art niyetin, bile isteye maç vermenin olduğu bir ülke futbolunun içindeyiz. bu ülke şike gördü. vardı yoktu tartışıldı. hukuk belli, vicdan belli en önemlisi hafıza belli. unutulmayacak şeyler yaşandı. futbolumuz zaten bitik okeye dönüyor hala daha dibine dibine dinamit işliyorlar. bu kadar kötü yönetilen bir kurum daha olamaz. mhk leş atıyor, tff çıt diyemiyor, kulüpler birbirine saldırıyor. sürekli birileri şaibe aramakta, ötekiler inkar etmekte. neden böyle? çünkü geçmiş kirli. o kiri, o çamuru elinden atamadı futbolumuz. vicdanlar rahat değil, cezalar yeterli değil hakeza ödüller de yeterli değil.
    gelelim asıl anlatacağıma.
    29 aralık 2022 sivasspor galatasaray maçında olan olaylar ve neticesinde kopan yaygara belli. ancak kurallar da belli. isterler ki kurallar kendi lehlerine göre esnesin. ofsayt olan gol pozisyonunda çizgiyi çekmeyen, çekemeyen kim varsa görevine son verilmeli. bu koca bir kulübü zan altında bırakmaktır. bile isteye bunu yapanlar görevlerinden el çektirilmelidir. kaldı ki yayıncı kuruluş yorumcularından yangıncı güntekin ve yaverleri de aynı şekilde görevlerinden alınmalıdır. ülke futbolu yangın içinde, bunlar odun atmak derdinde.
    aynı maçta galatasaray lehine net 2 penaltı atlanmıştır. nelsson ve mertens'in ayrı ayrı pozisyonlarda ceza sahası içinde aldığı faullü darbeleri hem orta hakem hem de var es geçmiştir.
    ancak hakem hataları bir tekrar sebebi değildir. kural hatası varsa maçlar tekrar edilir. çocuğa anlatır gibi anlatacağım.
    bu arada yıl 2022 oynamak zorunda olduğumuz zemin şu şekilde;
    https://www.google.com/...mp;bih=657&dpr=1

    şimdi gelelim sivas'ın ofsayt olan golünün aynısı olan bir başka pozisyona.
    25 şubat 2018 beşiktaş fenerbahçe maçında fener'in attığı gol net ofsayttır.
    https://beinsports.com.tr/...fenerbahce-mac-ozeti
    kırkıncı saniye sonrası izlenebilir.
    bu maçta da fener gol attı, öne geçti ve ofsayt kalkmadı. (çünkü hakemler kuralları bilmiyor.) ancak maç sonunda 3-1 mağlup oldular. maçtan sonra çıkıp golümüz ofsayt kural hatası var, baştan oynanması lazım diyebildiler mi?
    deseler bile hangi kefeye koyabilecekler haklılıklarını. her sene onlarca kural hatası oluyor. bu var geldikten sonra kural kaide dinlemeden daha ayyuka çıktı yaptıkları kirli işler. hangi maçı tekrar ettirebildiler?
    23 ekim 2022 galatasaray alanyaspsor maçında rakip gol atmadan önce yan hakem maç oynanırken saha içine girip oyun alanındaki topu dışarı atmak suretiyle pozisyonunu kaybediyor. hangi kural da bu var? neden tekrar edilmedi maç? direkt skora etki edildi maçta. normalde maçın durması, ikinci topun dışarı atılması ve neticesinde top kimin ayağındaysa ona verilip tekrar oyunun başlatılması gerekliydi.
    kurallar ve kaideler güçlü ile güçsüzü eşit durumda yarıştırmak için vardır. tarafsız maç ve kurum yönetecek kişiler olmadan bu leş ortam son bulmaz. o şu takımlı öteki bu takımlı demeden o inşaatçı bu turizmci demeliyiz. çünkü futbolumuzu elinde tutan güruh cep doldurmak ve kaosu körüklemek için o koltuklarda bulunuyor. ver halka kini gör etkiyi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın