resim
João Alves de Assis Silva
Takım:Itabirito
Mevki:Santrfor
Yaş:37
Boy:1.92
Uyruk:Brezilya
  • 570
    taraftar duygusaldır. bir takım tutuyorsa, her futbolcusundan aynı hassasiyeti bekler, en az kendi kadar takımına bağlı olmasını, armasına değer vermesini, renklere en az kendi kadar aşık olmasını ister. çünkü taraftar her kazanılan maçta o gece prim alacak futbolcudan daha fazla mutlu olur, her mağlubiyette en fazla kahrolan yine odur.
    bu durumda aynı buna benziyor. fenerbahçe maçı kaybedilmiş, yılın belkide en önemli maçı hüsran olmuş, iyi de oynamışsın ama kazanamamışsın. evine giderken yolda fenerbahçe tezahuratı eden insanları görmüşsün, gözyaşı dökmüşsün, haliyle istiyosun ki o zaman o takımda oynayan futbolcu da en az senin kadar üzülsün, bütün gece maçı sorgulasın, kaçırdığı gollere yansın..
    joao profesyonel bir futbolcudur, hem de galatasaray'a geleli çok az bir zaman geçmiştir, takımı bir arda gibi, bir sabri gibi sahiplenmesini bekleyemezsiniz. ki zaten yabancı futbolcular çok nadir örnekleri hariç -hagi, mondragon gibi- yerli futbolcu kadar sahiplenmezler zaten takımı.
    en fazla kewell gibi çok gönülden, çok harbi adamlar olur ve mağlubiyetten sonra bir parti verecek kadar moralli olmaz. adamlar bir çok şeyi aşmış çünkü, geldi takımın geçiçi olduğunu ve yanlız para kazanmak için o takımda forma giydiğinin bilincinde.

    benim burda zoruma giden jo'nun parti vermesi falan değil aslında, bir parti verecek kadar moralinin yerinde olması.

    dedim ya, ama bu yüzden eleştiremezsiniz adamı. maçını da oynar partisini de yapar.
    ben sadece duygusal bir taraftarım ve bu durum beni üzdü. keşke bir parti verecek kadar keyfi yerinde olmasaydı diyorum ve önümüzdeki maçlarda iyi performanslar diyorum. daha da ne diyeyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın