resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 3572
    dışarıdan sadece gözlem olarak karakterini zerre beğenmediğim futbolcudur. bence zaten bu saatten sonra oynadığı takımın başarısı için değil kendi rekorları için avrupa'da takılıyordu.

    manchester u. avrupa ligine kaldığı anda sorunlar başladı. önce şampiyonlar ligi gediklilerine yamanmaya çalıştı, isteyen olmayınca sporting iddiası ortaya atıldı, tahminen orada da ücret skalasını tutturamadı. bu arada şampiyonlar ligi toplam gol sayısında belalısı messi ile sezon başında durum 125 - 140 idi. messi şu an durumu 129 - 140'e getirmiş durumda, ve son 32 oynayacak.

    tam bu noktada bir parantez açalım, aradaki farkı anlayalım. messi bu tür işleri kovalasa, grup maçları sırasında, 2 maccabi haifa maçında aradaki farkı tek haneye indirebilirdi. dünya kupasında ronaldo'nun ise, bruno fernandes'e yazılan gol sonrası, kendini işaret etmesi olay olmuştu. neden, çünkü beyefendi eusebio'yu yakalayacak. iş en son topun üreticisi adidas tarafından noktalandı. ronaldo'nun topa teması yok.

    bir de ronaldo'nun anlayamadığı nokta şu, diyelim ki bir kaç golle kariyerini önde bitirdin. messi santrafor değil ki, tamam sen de değilsin de, messi maestro gibi oynadı bütün kariyeri boyunca. sen kanat forvet oynadın. yani işin içine asist olayı katıldığı anda messi senden bir boy yukarı sıçrıyor. ha tabii bir de pele gerçeği var, eğer konu istatistikse, ömür boyu adam en tepede kalacak. kimse burada bana cosmos, santos'ta oynamış oyuncu diye yazmasın. adamın 3 tane dünya kupası var 1960-70'lerde en kuvvetli ligin hangi lig olduğunu kimse belirleyemez.

    35 sonrası dönemde asıl sorun şurada başlıyor, sen kanat forvetsin, gol dışında oyuna bir katkın yok, bekini kovalamıyorsun. seni santrafor yapıyorlar, duvar olmuyorsun, pres yapmıyorsun. devamlı enerjini gol atmaya saklıyorsun. kim niye katlansın ki sana?

    en basitinden şöyle örnek vereyim, şut başına gol istatistiği şeklinde bir veri var. bitiricilik adına en iyi istatistiklerden biri. son yıllarda ne zaman baksam en tepede olan isimler, lewandowski, haaland ve icardi. eğer konu sadece gol atmak olsa, icardi hala avrupa'nın en iyi liglerinin şampiyon takımlarında as santrafor olurdu. veya şimdi ben burada, icardi haaland ve lewandowski kadar iyi bir santrafordur desem, beni topa tutarlar, tutmaları da lazım.

    eğer gerekli eforu sarf etmeyip, sadece gol atmayı amaçlayacaksan, en iyi olacağın pozisyon super-sub'tır. o da şu, takımın gole ihtiyacı olduğu son dakikalarda oyuna girip işi bitirecek oyuncu. bana göre bu konuda dünyanın en iyi santraforu icardi olabilir. veya bizim ligimizde, gomis inanılmaz bir asset olabilir. eee manchester seni zaten öyle kullanıyordu, ne diye bu kadar yangın yaptın ki?

    https://www.youtube.com/watch?v=9DwAQHkh24g
    ne vardı sanki, emekli olup, bize yukarıdaki videonun son kısmını yaşatsan. hala daha arabistan'a gidip istatistik kasma peşindesin. yanlış anlama ben hep messi'nin üstün olduğu taraftayım, benim için herhangi bir spordaki maestro diğer oyunculardan daha değerlidir. ama senin de messi'ye göre üstün olduğun bir çok konu vardı. istatistik kovalamak seni büyütmedi, küçülttü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın