• 1473
    (bkz: passat medyası)
    talimat üzerine haber yapan, sağcısı ile ulusalcısıyla yeşil sermayesi kızıl sermayesi dahil hemen hiçbir kliki türk sporu menfaatine hareket etmeyen tek ilham kaynakları mamalanmak olan, omurgasız canlılar bütünüdür. bu oluşumlar içerisinde galatasaray taraftarı olarak bildiklerimiz dahi doğruyu konuşmazlar, zira doğruyu gerçeği konuşmak seneler sürecek bir dışlanmaya iş bulamamaya kadar varacak yaptırımlara tabii olmaya sebep olur. iki örnek vererek durumun vehametine ışık tutalım.
    uğur karakullukçu: erken dönemlerinde sözlüğümüzde yazarlık da yapmış olan bu kişi 2019 istanbul büyükşehir belediye seçimlerinde siyasi bir tavır sergileyerek ekrem imamoğlu'na destek vermişti. sonraki süreçte. işinden oldu. peki kendisine medyada nasıl tekrar yer açabildi? tabiki galatasaray aleyhinde karalama haberi yaparak. 'florya'da alt yaş gruplarına peynir veriyorlar' gibi saçma sapan bir haberle tekrar ana akımın gözüne girdi. sonrasında objektiflik maskesi altında galatasaray aleyhinde haberler yapmaya devam etti. son örneği ise :.
    (bkz: 29 aralık 2022 sivasspor galatasaray maçı)'nda sivasspor'un iptal edilen golü için "bu pozisyon türk futbolu için beka meselesidir." cümlesini zırvaladı. 3 temmuz'da yaşanan şike süreci sonrası fenerbahçe ligden düşünülmemişken bundan daha büyük bir beka meselesi türk futbolunda nasıl olabilir? ama işte eğer türk spor basınında yer almaya devam etmek istiyorsanız gayet de olur. neden olmasın?
    diğer uç örnek içinse yazılarında eğilip bükülmeyen bilgin gökberk'i ele alalım. kendisi hem politik tavırları hem de satılık olmayan kalemi nedeniyle türkiye'nin en iyi yorumcularından biriyken medyada kendine yer bulamıyor. neden? çünkü galatasaraya karşı saldırgan bir yazar değil, talimatla yazmıyor. gördüğünü bilgisi ekseninde yorumluyor.
    işte türk spor basını görünürde olan paralı kalemler ile kendilerine yer bulamayan gerçek yorumcular arasında ne hale gelmiş görüyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın