• 84
    ekşi'de paylaştığım yazımı burada da paylaşıyorum. olayı detaylıca anlattım ve resmettim:

    ofsayt verilen pozisyon bu:
    https://eksiup.com/p/bk613353azjo

    çizgi kamerasından:
    https://eksiup.com/p/ow613354fux4

    bu da ofsayt çizgisi ile pozisyon (photoshop perspektif çizgisi ile çizildi):
    https://eksiup.com/p/23613355tf3a

    pozisyon varda incelenmesi gereken oldukça ince bir pozisyon. ortalığın bu kadar karışmasına sebep olan şey ise var ve yayıncı kuruluşun pozisyona yaklaşım tarzı.

    yayıncı kuruluş çizgi çekmeden pozisyonu verdiği için ortalık bu kadar karıştı. (çünkü golün neden iptal edildiğini anlamayacak kadar futbol kurallarını bilmeyen kişiler tarafından yönetiliyor).

    var ile hakem arasında geçen konu ise şu:
    var, 88 ya da 9 numaralı oyunculardan birinin muslera'nın gerisinde yani ofsayt pozisyonunda olduğunu hakeme söylüyor. hakemin ise aktif mi pasif mi diyerek yorumlamasını istiyor. olay bundan ibaret.

    pozisyon ofsayt mı değil mi, aktif mi pasif mi orasını kuralları bilenler açıklar. pozisyon o kadar ince ki ofsayt varsa da yoksa da tamamen santimetrelik pozisyon. daha önce de bu kadar ince pozisyonlarda gol verildi ya da gol iptal edildi.

    dzt: çizgiyi var merkezi çiziyormuş, yayıncı kuruluş değil. yine de yayıncı kuruluş hakkında yazdıklarım yanlış değil. yorumcuları pozisyonu anlamadı bile.

    benim yorumum: pozisyon ofsayt değil. aktif ve pasife bakmadan çizgiye göre pozisyon gol. ama var'daki niteliksiz elemanlar bilerek ya da bilmeyerek bir işi beceremeyerek ortalığı karıştırdı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın