• 26
    yanlış bilmiyorsam otelden daireye çevirmek için finansman gerektiren gayrimenkuldü. erden bey bir konuşmasında bahsetmişti. satış rakamlarından dolayı proje biraz eleştirilmiş görüyorum. bunda bu dönüşüm maliyetine dahil olmadan paramızı alıp çekilmemiz etkili olmuş olabilir.

    eylül ayındaki dursun özbek’in bir mülakatından :

    --- alıntı ---

    2 kategoride satış düşünüyoruz. yerli yatırımcılara ilk etapta satış söz konusu. ikinci etapta ise yabancıya satış söz konusu. ayrıca 5 parça da ticari alan var ve bunları satışa koymayacağız. bunlar kiraya verilecek ve kulübe gelir sağlanacak. 160 dairenin satışından, masraflar çıktıktan sonra 1 milyar tl’lik bir para bekliyoruz. bu parayı çeşitli finans kalemleriyle değerlendireceğiz. bunun bir kısmı galatasaray’ın kredilerinin kapatılması için kullanılacak. şu anda 2 milyar 200 milyon tl’lik ana para kısmı var. buradan gelecek olan paranın yarısını buraya, diğer yarısı da kemerburgaz ve florya’daki faaliyetler için galatasaray’ın kasasına girecek

    --- alıntı ---

    başkan da burada maliyetten bahsediyor ve kalacak paranın 1 milyar tl olacağını öngörüyor. nitekim yapılan satıştan da bu rakama ulaşıldı. yönetimde erden timur gibi gayrimenkul uzmanı varken daire satışından dolandırılmamızın mümkün olmadığı kanısındayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın