• 54
    https://gss.gs/CAo.png

    bu görsel ve profil üzerinden gömmek bence de yersiz. zaten yazılmış, analiz edilmiş ancak yıllardır fm oynayan en az oynadığı oyunda bile 1000 saatin çok üzerine çıkmış birisi olarak elbet benim de yorumlarım olsun isterim.

    football manager son birkaç oyunda o özelliklerin ne olduğuna dair açıklamalar veriyor olsa da o açıklamalar esasında yüzde yüzünü sermiyor. örneğin; ilk kontrol denilen şey sadece topu kontrol edebilmekle ilgili değil. en azından fiziksel kontrol değil. topla buluşurken optimum faydayı bulabilme becerisi. yunus akgün'ün ilk kontrolünün düşük olma sebebi de esasında o. topu direkt yere indirebilir ancak şuta mı pasa yönelecek gibi kararlarını da bu özellik ifade ettiği için hala beklenen seviyede yüksek değil.

    irfan can profilinden gidecek olursak; irfan'ın pas becerisi, şutu, driblingi gayet iyi seviyede reelde de. ancak bunları ne verimle kullanabiliyor? hızı düşük, hızlanması düşük, çevikliği düşük. boş arazide sabaha kadar top sürsün çalım atamaz. reelde de dar alanda belki ama açık alan topçusu değil. agresiflik düşük en basitinden. pası yüksek ama vizyonu düşük bir oyun kurucu için. en doğru opsiyonu bulması zor anlamına geliyor bu profil. veya topsuz alanı bir hücumcu için çok düşük. bu da doğru pas opsiyonu olma konusunda zaafını gösteriyor. burada bir örnek, 23 profiline bakmadım ama değişiklik olduğunu sanmıyorum tomas müller'in topsuz alanı 20'dir mesela genel olarak. ortalama üstü forvetlerin de 15-16 minimum. karar alması, çalışkanlığı, pozisyon alması (defansif bir özelliktir) bunlar hep düşük.

    çok uzattım ancak özetlemek gerekirse irfan'ın profili bana torpilli gibi gelmedi. aksine çok üstüne düşmeniz gereken bir oyuncu. bütün pi'ları elle atamanız lazım yoksa kendi haline bırakırsanız bir ihtimal sürpriz şut harici bir işe yaramaz. benzer durum serdar aziz'de de var. top kesmesi iyi ancak pozisyon alması kötü. zaten yanlış yerde duracak çoğunlukla demek bu. o yüzden çok da önemsememek gerekiyor teknik özellikleri. teknik kısmı ortalama olan ancak mentali ve fizikseli yüksek olan oyuncular daha etkilidir bu oyunda. bitiriciliği 10-11 bandında gezen youssuf poulsen şl şampiyonu yapar adamı gol kralı olarak. oynayanlara da tavsiyemdir ya tekniği kuvvetli oyunculara iyi ve taktikle, takımla uyumlu pi çizmeniz gerekiyor ya da mentali yüksek oyuncular tercih etmeniz.

    eyyorlamam bu kadar. teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın