resim
Baran Aksaka
Takım:Galatasaray
Mevki:Ön Libero
Yaş:21
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 165
    yaşı gençtir. avrupa’daki yaşıtlarıyla kıyaslanmasını anlamıyorum. bir taraftan doğru bir düşünce. global futbolda 19 yaş artık genç bir yaş değil ama burası türkiye. istisnalar ülkesidir burası.

    daha önce farklı bir başlıkta bahsetmiştim. bırakalım futbolu şimdi… belçikalı ortalama bir genci ele alalım. bu genç, 19 yaşına kadar en az 6,7 sevgili eskitmiştir (ons, fbuddy hariç). en az üç ülke gezmiştir, 2 dil garanti biliyordur. muhtemelen ailesinden ayrı ya da part time ayrı bir şekilde yaşıyordur. zıpır olanları alem, konser, festival, uyuşturucu, karı kız işleri gibi şeylerle uğraşır, efendi olanları ise okulunu okur, bir taraftan da çalışır ve arabasını da dahil olmak üzere bir çok şeyini baba parası olmadan alır. part time bulduğu işte ilk ayından iphone 14 pro max’ini alır mesela. yürür gider bir araba için de 4 5 ay çalışması kafidir.

    bize dönelim. 19 yaşında bir çocuk, bırak yurtdışını gezmeyi, sokağa bile çıkamıyor. akbil basacak parası olmuyor çoğunun. karı kız işleri zaten kesat. telefona kontor zor yüklüyordur. faiz oranlarını özgür demirtaş gibi takip eder ki babasına ikinci el bir ipad aldırabilsin. yani zaten yukarda bahsedilen gence göre 3-0, 4-0 geride başlıyor hayata. hiç o çocukla bizim ana kuzusu bir olur mu? aynı bilinç, olgunluk olur mu hiç? sanmıyorum.

    burak yılmaz, santrafor olduğunu 25 yaşında falan öğrendi. bizde böyle yürüyor işler. 19 gayet genç bir yaş. yolu açık olur umarım kardeşimin. umarım formayı kapar. galatasaray taraftarı ayrı bir sever altyapıdan çıkan oyuncuyu. başarılar diliyorum kardeşime.
App Store'dan indirin Google Play'den alın