resim
Baran Aksaka
Takım:Galatasaray
Mevki:Ön Libero
Yaş:21
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 153
    19 yaşında ve 50 maçı olmadığı için kendisine ihanet etmediğimiz futbolcu. bana göre tam zamanında oynamaya başladı.

    açık konuşmak gerekirse burası türkiye, adamı severler kamil.
    geçen sezon özellikle yapılan hakem suikastlerinden sonra sistemsiz, isteksiz ve dejenere olmuş bir takımdık. taraftar yapımız da malum. kendi futbolcusunu ıslıklayabilen futbol ulemalarından kurulu. ne de kolay yapıştırıyoruz bundan bir şey olmaz lafını... her biri bilgeliği futbolcuya ihtiyaç duyduğunda destek vermektense, ben tükürdüğümü yalamaya razıyım yeter ki x iyi olsun adamcığı olmakta buluyor. yunus akgün'ün adanademirspor performansı bu tiplerle doldurmuştu geçen sezon sözlüğü. o yüzden o kadroda sahaya atılmaması kendisi için büyük şans. yoksa çıkıp biri o muazzam klişeyi yapıştıracaktı. elindeki yeteneği görmeyen torrent'e de çocuğu sahaya atmadığı için teşekkür ederim. galatasaray'a belki de en büyük katkısı bu oldu ispanyol'un. yoksa galatasaray taraftarı piranha gibi parçalayacaktı daha 18 yaşındayken kendisini.

    bu gün hala okuyorum baran'ın o fizikle işi zor diyenleri.
    olm torreira'nın fiziğini beğenmeyen var bu sözlükte ldfkgmdlkf. herif safi fizikten oluşuyor oysa ki.
    türk insanındaki de nasıl bir fizik fetişidir anlamadım. nasıldı şarkının sözleri? sana bir zenci lazım, o da bu gece lazım? böyle bir şeydi sanırım.
    eskaza barcelona'dan pedri'yi transfer etsek, kumaşı iyi ama o fizikle türkiye'de oynaması zor diyecek bir sürü sersem var etrafta.
    hayır barış alper yılmaz var. fizikli, hızlı. onu da beğenmiyosunuz.
    her futbolcuya bir bahanesi var adamın.
    bir futbolcuda aynı anda her şey olamaz amk.
    insan her fizikle topçu olur. yeter ki fizği oynadığı oyuna uygun olsun. baran'ın fiziği oynadığı oyuna son derece uygun. hızlı ve çevik bir futbolcu. bariz bir güçsüzlüğünü de göremedim. orta alanda patrick viera gibi olmasına gerek yok. pirlo çok mu fizikliydi? suat kaya çok mu fizikliydi biz uefa şampiyonu olurken? bu adam deep lying playmaker. defansif anlamda öğrenmesi gereken en önemli şey doğru pozisyon almak ve doğru pres yapmak. öğrenmesi gereken derken o konuda da bariz bir eksikliği var diyemem ama onu çok üst seviyelere çıkaracak gelişim ayı gibi olmasından değil de bu özelliğini elit seviyeye getirmesinden geçiyor.

    ligin bundan sonraki kısmında varlığı okan buruk'un elini çok güçlendirecek. orta saha kurgusunu beslememiz gereken maçlarda mertens - baran değişikliği o bölgede kalabalık olmamızı ve daha iyi pas trafiği kurmamızı sağlayacak. aynı zamanda yusuf demir'in de sahaya girmesine olanak sağlayacak. üstelik de oliveira dışında orta sahada oyun kurulumuna katkı sağlayacak bir oyuncumuz daha oldu.

    oyuncudan beklentileri de yüksek tutmuyorum. sadece hangi özelliğini geliştirebileceğine bakıyorum. herkesin ağzında bi wonderkid lafı. ben neyse o olmasını bekliyorum baran'dan. pirlo, xavi, modric gibi hedefler koymuyorum. büyük takım tedrisatından geçmiş bir bilal kısa da olabilir, bunların hepsinden iyi de olabilir. bunların hiç biri kadar da olamayabilir. çok önemli değil. bence önemli olan tek şey görünen. görünen de baran galatasaray'a katkı verecek bir futbolcuya dönüşüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın