• 2205
    güç zehirlenmesi yaşayıp, birkaç sezondur dibi gören kulüp. şöyle ki;
    riejkaard ile başlayan, guardiola ile tavana çıkmış dominasyonları, messi’nin insanüstü performansı, iniesta, suarez, dani alves ve xavi gibi oyuncuların uzun süren istikrarları derken zirveye hep bir şekilde ortak oldular.
    sonra ne mi oldu ? biz kimi alırsak alalım, kimi oynatırsak oynatalım zirvede kalırız mantığı yerleşti. önce barcelona seviyesinin altındaki isimlere tonla para döktüler, mathieu andre gomes arda aleix vidal vs. gibi.
    başarı gelmeyince bu defa büyük transferlere yöneldiler. özellikle neymar’ın sansasyon yaratan ayrılığı gittikleri her oyuncunun değerini ikiye katladı. sonrası herkesin malumu; dembele, griezmann, coutinho gibi enkazlar.

    messi’nin afaroz edilmesi, suarez’in küstürülüp gönderilmesi derken dibin de dibini yaşadılar. şimdi hem maddi açıdan zordalar, hem sportf açıdan. yeni bir yapılanmaya gidiyorlar ama ellerinde halen içi geçmiş oyuncular var ve onlara güvenmeye de devam ediyorlar. bu listenin başını da evlat kategorisinden busquets, sergi roberto, pique ve alba çekiyor.

    velhasıl, barca o eski şaşalı günlere dönmek istiyorsa her şeyden önce doğru bir yönetime ve zamana ihtiyacı var. ve tabi bir de elindeki genç değerleri yukarıya taşıyacak doğru oyunculara.
App Store'dan indirin Google Play'den alın