resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 13542
    2023-2024 sezonu sonuna kadar bir sakatlık veya olağanüstü bir form düşüklüğü yaşanmadığı takdirde galatasaray'da kale muslera'nın. bu konuyla ilgili 2023 yazında radikal bir hamle veya müdahale yapabilecek bir yönetimimizin veya teknik direktörümüzün olduğunu zannetmiyorum. muslera'nın sözleşmesinde son seneyi tartışmaya açmak hem çok riskli hem de bu mevcut şartlarda çok da gerekli gözükmüyor. ama 2023-2024 sezonu sonunda muslera 38 yaşında olacak. ve daha 1,5 yıl var, uzun bir süre futbolda. 2023-2024 sezonu sonunda muslera'yla yeni bir sözleşme imzalanmalı mı veya imzalanacaksa bu sözleşme opsiyonel şartlar barındırmalı gibi konuları konuşmak için daha vaktimiz var. 17-18 ay sonranın konusu bu.

    muslera'ya dair galatasaray'ın sezonunun ikinci yarısına ve önümüzdeki sezona dair yapması gereken iki şey var. birincisi muslera ile konuşulup, milli takımı bırakması gerektiği konusunda tavsiyede bulunulmalı. 2010, 2014, 2018 ve 2022 olmak üzere dört dünya kupasında uruguay kadrosunda yer aldı muslera. bu 12 yıllık süre zarfında pek çok copa américa macerası ve başarısı da yaşadı. 37 yaşına yaklaşmış ve milli takım düzeyinde yeterince kariyer yapmış bir muslera'nın, artık daha fazla zorlamaması ve kariyerinin son döneminde yıllık 2,5 milyon euro kazandığı galatasaray'a tamamen odaklanması gerekir. bu benim için olmazsa olmaz bir konu. 2013-2014 sezonu başından itibaren muslera'nın uruguay'a gidiş gelişleri yeterince problem çıkarttı galatasaray'a ve biz bunu muslera'nın genel performansı ve birey olarak kalitesi sebebiyle tolere ettik. bence bu kadar tolerans yeterlidir. galatasaray yeterli toleransı göstermiştir. şimdi kariyerinin son döneminde muslera'nın rasyonel olma zamanıdır.

    muslera'yla ilgili ikinci konu, muslera'yı yedeklemeye dair. burada görev yönetimimize düşüyor. altyapıdaki bir yetenekle veya türk statütüsündeki potansiyelli bir gençle muslera yedeklenmez. muslera ile en az 1,5 sezon daha devam edileceği büyük oranda belliyken, altyapıdan veya dışarıdan alınacak bir genç isimi kulübede çürütmeye hiç gerek yok. oynamayan oyuncu körelir, oynamayan kaleci diğer mevkiilere oranla daha da çabuk körelir. muslera'nın yedeği eğer mümkünse 30'lu yaşlarında, kariyeri ağırlıklı olarak birinci kaleci olarak geçtiği için çok sayıda maç tecrübesi olan biri olmalı. galatasaray'da düzenli maç oynamaya ihtiyaç duymamalı bu kaleci, geçmiş maç tecrübesi sahaya çıktığında iyi performans verebilmek için yeterli olmalı. muslera'nın yedeği olmayı kabul edecek, bu özellikleri barındıran, ihtiyaç duyduğumuz anda işini yapacak türk kaleciler de, yabancı kaleciler de var. birisiyle anlaşıp, en geç yaz'ın galatasaray kadrosuna katmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın