resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1497
    sözlük ve baska bir sürü mecradaki yorumlara baktikca 2010 model galatasaray taraftari ve genel türk futbol kamuoyuna hizmet veriyor olmasi kendisi icin utanc verici bir olaydir diye düsünüyorum.

    kendi iyiligi icin bu sezon sonunda galatasaray'i terk edip artik italya mi olur, ispanya mi olur, ingiltere mi olur, dogru düzgün bir futbol ülkesine gidip kendi profesyonelligine yakisacak bir takimi, artik milan mi olur, chelsea mi olur calistirmasini diliyorum. bunu gercekten istiyorum.

    bugün bu toplumun futbol düzleminde gördügümüz tavirlar, ayni toplumun genel olarak hayata bakis acisinin, hayati ele alisinin ve yasayisinin futbola yansimasidir. ve ben genel itibariyle deger üretmekten aciz, hazirda üretilmis degere her firsatta saldirmaktan baska bir meziyeti olmayan toplumlarin bu gezegende iyi olan hicbir seyi hak etmedigini düsünüyorum.

    frank rijkaard kendisine gösterilen tepkilerle, bu ülkede gs, fb, bjk su bu fark etmeksizin taraftar camialarinin genel olarak bakildigi zaman vandal, düsük zekali ve onur duygusu az gelismis insanlardan olustugunu gösteren bir aynadir. bunu ülke popülasyonunun geneline vurdugumuzda da bu cikacaktir. isin vahim yani bu popülasyon sabah aksam sefaletinden yakinmakta ve bunu degistirmek icin hicbir sey yapmamakta, ve hatta bu makus kaderi degistirebilecek bir yardim eli uzatildiginda da iki gram kicini kaldirmaya üsendigi icin eli uzatana "cok uzakta duruyorsun" diye cikisip küfretmektedir.

    bu tür toplumlar sadece sefaleti hak ederler.

    bugüne kadar yazdiklarimdan beni buralarda taniyan varsa tanimistir. popülist yalakaliklardan hic hoslanmam. gördügüm neyse onu söylerim. gördügüm sey de rezil bir gs camiasi, rezil bir genel futbol kitlesi ve rezil bir toplumdur. ve görünüse göre 100 yil da gecse ayni rezil yerde kalmayi "istemektedir".

    o yüzden frank rijkaard gibi, zico gibi, hiddink gibi insanlar bu ülkeye cok fazladirlar. bu ülke ki kendi öz degerleri olan muzaffer serif basoglu gibi bilimadamlarini, nazim hikmet ran gibi büyük sairlerini harcamistir. bu ülkenin hakki sürünmektir. frank rijkaard ise bunu gösteren 2010 model bir aynadir.

    simdi moderatörlerden ricam, bu entry'de nasyonalist yalakalik veya vicik vicik camia popülizmi yapmadan catir catir düsündügümü söyledigim icin bu entry'yi silmek durumunda kalacaklarsa, entry'yi silmek yerine dogrudan beni sözlükten ucurmalaridir. cünkü bu entry silinirse oldugu gibi tekrar girecegim. her ettigim lafin arkasindayim ve bu camia kendine ceki düzen vermedikce, galatasaray kültürüyle alakasiz davranis ve düsünceler sergiledigi sürece ayni sert üslupla yazmaya devam edecegim.

    kimse saygidan da dem vurmasin, 75 dakika uyuyup sonra 15 dakika boyunca kendi kalecisini yuhalamak icin uyanan güruha, hocasina saydirmak icin an bekleyen güruha, bir sene boyunca saraçogulundaki tribün teröründen dem vurup zirladiktan sonra kendi sahasinda rakip kaptanin kafasina yabanci madde firlatan güruha saygim ancak zamaninda rahmetli jupp derwall'i tartaklayan güruha gösterecegim saygi kadardir ve matematikte 0 degeri ile ifade edilir.

    tribün apaçilerine ve vandallara, agzindan tükürükler sacip hocasina saydiran zekasi düsük organizmalara da son sözüm sudur. tenasül uzuvlarinizi rakip taraftarin tenasül uzuvlariyla yaristirma ezikliginize 100 senelik bir camianin kültürünü kurban edemezsiniz. ettirmem.

    ayrica: (bkz: galatasaray taraftari/@feroxius)

    simdi gönül rahatligiyla ucurabilirsiniz gerekiyorsa (bu entry silinecekse, silmek yerine beni ucurun tekrarliyorum)
App Store'dan indirin Google Play'den alın