resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1496
    28 mart 2010 galatasaray fenerbahçe maçı'nda -bence- tek hatası, oyuna emre güngör yerine servet çetin ile başlamasıdır. yediğimiz golde servet'in hatası olmamasına rağmen, bir çok pozisyonda kademe hatalarına şahit olduk. hatta kendisi ilk yarıda guiza'ya da çok net bir arapası attı.

    hakan balta'yı saymıyorum; zira kendisi de çok iyi biliyor ki sağlam bir hakan, her türlü sol bekte oynar. muhtemelen sakatlığından ötürü tam randıman veremeyecek düzeydeydi, rijkaard da doğal olarak caner'i tercih etti.

    galatasaray'ı aylardır dibe çeken şey, ön libero olarak adı geçen çuvalla oyuncusu olmasına rağmen, biri hariç * hepsinin yetersiz oluşudur. buradan anti-tez de üretilebilir '' e o zaman niye devre arasında bir tane transfer edilmedi'' diye. hepimiz ciniz, rijkaard da mal değil di mi arkadaşlar? demek ki alınabilecek durumda olan oyuncuların, eldekilerden farkının olmadığını düşündü. transfer yapmak için transfer yapmaktansa, mevcutlardan üst düzey performans beklemek daha akla uygun. zira transferin son gününde gelen inamotoları da gördü bu gözler.

    velhasıl kelam, kızılması gereken son adamlardan biridir, hatası yok mudur hiç? iddialarımızdan birer birer uzaklaştığımıza göre -ki lig hala bitti denilemez- var ama galatasaray, bir kaç takviyeyle daha iyi olacaktır. sene başında yazdıklarımızı hatırlayalım. ''sabır'' dedik, ''zaman'' dedik. ben hiç bir teknik direktör duymadım, ilk geldiği sene, vasat denilebilecek bir bütçeyle bütün kupaları süpürsün, tozu dumana katsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın