• 80
    ülkede futbol genelde ''yeterince siyah olmadığı için'' beyaz ailelerin çocuklarını yönlendirdiği spordur. 94 açılış maçı olan 18 haziran 1994 abd isviçre maçından sonra şaşıran taraftar olmuş ''bir maç nasıl berabere biter'' diye. yani 3. devre hava atışıyla başlasa deseler oturacakmış adamlar. oradan 20 yılda en fazla bu noktaya geliyorsunuz işte...

    bir de ''nasıl bu kadar çok sporcuları var, biz futbolla yatıp kalkmamıza rağmen kadroları bizden değerli'' diyen arkadaşlar var ancak oyuncu yetiştirmenin tek parametresi futbol sevgisi olamaz. gsmh 27 trilyon usd ile 815,3 milyar usd olan iki ülkeyi kıyaslıyoruz. bizim bu kadar futbolcu yetiştirmemiz bile mucize. futbol sevgisi olmasa bu da olmazdı.

    bir de abd milli takımında 3. forvet olan jesús ferreira'ın tm değeri 8 milyonken haji wright 3,4 milyon. ulan yatacak yeriniz yok be... antonee robinson bir sene önce 2 milyona transfer yapmış güncel değeri 10 milyon euro. ayrıca robinson gibi altyapı eğitimini ingiltere'de almış cameron carter-vickers 9 milyon, yunus musah var. yunus musah 20 milyon euro. ulan beşiktaş taraftarı bile 15-16 sezonunda oyuncularını böyle değerlendirmiyor ne yapıyorsunuz siz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın