resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4668
    iyi bir insan ve iyi bir galatasaraylı.

    başakşehir maçındaki performansı gerçekten etkileyiciydi. ideal 11'ini oturtmuş gibi gözüküyor, icardi'nin katkısı takımın seviyesini gerçekten çok yukarı taşıdı, iyi bir santrafor bütün hücumun performansını artırırken elit bir santrafor baya boost ediyor bütün takım performansını ve psikolojik üstünlük sağlıyor.

    öncelikle teknik direktörlükte insan yönetmenin payının çok yüksek olduğunu düşünenlerdenim, hele hele bizdeki gibi görmüş geçirmiş oyuncunun çok olduğu yerde okan hocanın karakterinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. nazik, kibar ve ne istediğini bilen bir adam. eminim yer yer yükseldiği ve sertleştiği de oluyordur ama bir komutan edasıyla bu oyuncu grubunu yönetemezsin. mesela guardiola'nın antreman videolarını izliyorum, adam baya arkadaş bütün oyuncularıyla; zaman zaman çok demanding ve çoğunlukla mükemmeliyetçi olduğunun da farkındayım. mesela bugün mendy'nin duruşmasına katılmış ve ifade vermiş; iyi çocuktu, saha içinde bir yamuğunu görmedim, saha dışını bilemem özel hayatlarıyla ilgilenmiyorum demiş. neyse. okan hoca'nın icardi meselesini çok iyi kotardığını düşünüyorum. hayatının en zor döneminden geçen bir adamı tekrar kazandı. icardi wanda için bütün dünyayı karşısına aldı, belki bu sene dünya kupasını arjantinin nasıl kaldırdığını izleyecek televizyondan yada arjantin. onun eksikliğini arayacak, bütün dünya adama demediğini bırakmadı, inter'den ayrıldı, ötekileştirildi her yerde. wanda'nın çocuklarına da babalık yapan ve bütün bu fedakarlıkları yaptığı kadın tarafından anlamsızca terkedilen bir adamı düştüğü yerden kaldırmak her baba yiğidin harcı değil.

    hala okan hocanın kapanan savunmalara karşı eksikleri olduğu kanaatindeyim; bugüne kadar topu ayağında tutan bir felsefeyi hiç benimsemedi ama galatasaray'da bu durumla çok karşılaşacak. öğrenmeye açık gözüküyor, ekibini sürekli genişletiyor, zamanla eksiklerini de kapatacaktır. ama dediğim gibi her şeyden önemlisi iyi bir insan ve iyi bir galatasaraylı. bu sene şampiyon yapmasa da kendisini destekleyeceğim ve kendisine sabredeceğim. maç bazlı ve anlık reaksiyon göstermeyeceğim. bu da kendime verdiğim sözüm olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın