• 31922
    (bkz: inception) filmini bilenler icin ona benzer, bilmeyenler icin de kafa acan/siken tarz bir entry ile karsinizdayim..

    15 agustos 2021’de asagidaki entry’i depolamisim:

    ######alinti#######

    (bkz: #2473095)

    uzun bir süre sonra tekrar bu tarz bir entry giresim geldi.

    ilk olarak bir düzeltme: 2012-2013 kadrosunda wesley sneijder reisi unutmuşuz, gelsenkirchende (ve hemen hemen tüm iç saha maçlarında) canlı seyretmiş olmama rağmen! o senenin ortalamasını en az 7.9'a çeker!

    orjinal entry transferin bitmesine 1 ay kala yazılmış, o zaman entry'yi defans şart oğlu şart diye bitirmişim ve devre arasında marcao - luyindama ikilisi alınmış, serdar gönderilmiş. ayrıca bu sezon son şampiyonluğumuza denk geliyor..

    gelelim bu seneki duruma ve ihtiyaçlara:

    (bkz: kale) muslera var yedek yok. 8/10

    muslera+okan - 7.5

    (bkz: bek) bu senenin en çok yatırım yaptığımız bölgelerinden. pva ve boey'i aldık. bayram,taşdemir,yedlin ve belki omar var, vasat ama yeterli gibi 7/10.

    (bkz: defans) maicon-serdar'lardan marcao - luyindama'lara gelmişiz, güzel bir gelişme. victor nelsson -> luyindama değişikliğiyle hem gençleşiyoruz hem de dinamikleşiyoruz. luyi yedek olarak kalmayacaksa buraya en az bir transfer şart. donk da bu sene olmayacak gibi görünüyor. luyi kalırsa ya da güzel yedek alnırsa 7.5/10 (nelssona bağlı olarak 8 hatta 8.5 potansiyeli bile var)

    (bkz: orta saha) taylan, berkan, aytaç var bi kere ki en az ikisi 11 oynamazsa 8 yabancı işinde sıkıntıya giriyoruz. bunların dışında yeni transferimiz cicaldau, emre kılınç, kerem aktürkoğlu gibi oyuncular var oynatabileceğimiz ama bi gedson fernandes veya muadili transfer şart duruyor. şimdilik 6/10 gedson gelirse 7/10

    (bkz: kanat) feghouli, arda, babel, kerem, bay, oğulcan, sekeidika var. ama yine de yetersiz gibi duruyor. 6.5/10

    (bkz: forvet) birinci tercih için iki aday var: diagne ve mostafa muhammed. ikinci tercih için satılmazsa el tigre, alınabilirse halil dervişoğlu gibi seçenekler var, ayk var babel var. idare eder bi şekilde, falcao gidip kimse gelmese bile. hem falcao hem diagne giderse ve halil gelmezse o zaman transfer şart. şimdilik 7.5/10

    ortalama 7.25 gibi gözüküyor, (gedson gelirse tabi, aksi takdirde karanlıklar bizi bekler orta sahaya 6 yazıyoruz).
    3 sene önce çıtayı 7.75 olarak belirlemişiz o da türkiyede şampiyonluk için. (geçen sene ortalaması 7 civarı olan gs takımının şampiyonluğu bir gol averajla kaçırdığını da not alalım.) sonuç olarak defans iyi çıkar, nando normal oynarsa kalan 3 bölgeden (orta-kanat-forvet) 2'sine transfer yeterli olabilir.

    transfer döneminin son 2 haftasına girilmişken 2den fazla adam alamayız diye düşünüyorum. en fazla da 2 oyuncuyu yollayabiliriz. (fego kalıcı gibi, falcao, diagne, luyi ve babel giderse gider) sonuç olarak ortalamada 7.5'i yakalatacak bir oyuncu ile (gedson) şampiyonluğu zorlayabiliriz. genel olarak bu seneden de malesef bir beklentim yok ama gassaray lan bu?!?

    ######alinti#######

    ######alinti2######

    bugun 17 mayis 2022... uefa sampiyonlugumuzun 22. yili.. cocukluk askimiz sezonu benim ve bir cok diger galatasaraylinin tahmininin de altinda bir sonucla tamamlamak uzere *.

    benzer bir formati koruyarak kadronun tek tek uzerinden gecerek genel yorumlarim arti gelecek sene icin beklentilerim+tahminlerim uzerinden elimizdeki kadroyu degerlendirecegim. zira, baskan, teknik direktor, ve bilumum kritik gorevlere kimlerin gelecegi henuz belli olmayan bu gunlerde “cimbom icin” akil sagligini korumanin baska bir yolu gelmiyor aklima...

    kale: muslera, en buyuk efsanelerimizden.. en cokgs maci oynayan yabanci oyuncu olabilir. *
    emsal teskil edecek makul bir tavan ucretle 2+1 sozlesme onerilmesinden yanayim. (ornegin senelik 2 milyon euro)
    kesinlikle gelecegi parlak olan, genc bir turk kaleciyle yedeklenmeli (1-2 m euro)

    defans: nelsson-marcao ikilisi var, bu analizde isleri basit tutmak icin satis dusunmeyecegim, o yuzden gayet yeterli bi ikili yedeklerinde alpaslan, semih ve yabanci sinirina gore ozonwofor yeter. (10.00/8.00)

    bek: sag bek icin boey, omar ve altyapidsn biri/semih yeter. (7.5).
    sol bek icin pva, obyetmez, pva’nin dutumuna gore ya as ya yedek bi sol bek cozmek lazim.

    orta saha: taylan, berkan, cicu, ‘kilincdisinda sozlesmeli kalmiyo galiba burasi baya bi problem,pulgar`’la falan cozulecek gibi degil. 1 tane cok saglam ve istikrarli ya da iki tane ortalama ustu transfer lazim. (7.00 veya ustu ortalama icin)

    kanat: morutan, bay, hatta ve hatta yunus akgunile (emre akbaba’yinda katalim), en az bir transfer istiyor, mumkunse hem sag hem sol oynayabilen.. (5-10m euro)

    forvet: mostafa ve diagne var, gomis de olabilir.. bay, altyapi derken 5-6 opsiyon oldu bile. mostafaveya baska birinin satisi durumunda ogulcan caglayan veya emre akbaba da oynayabilir. para harcamaya gerek olmayan nadir bolgelerden.. (7.25)

    bu tablo genel ortalamayi 7.25 civarina getiriyor, turkiyede sampiyonluk barajinin (nacizane benim hesaplarima gore) 7.75 oldugunu da dusunursek seneye de sampiyonluk zor gozukuyor........

    #########alinti2#########

    geldik 15 kasim 2022ye.. transferler yapildi ligde 13 hafta geride kaldi 27 puanla fenerin 2 puan gerisinde ikinci olarak giriyoruz dk arasina. transferleri, hocayi, takimi gormus bi sekilde yeniden degerlendirelim:

    kale: muslera+okan. kaptan yine bildigimiz gibi, ligde kale konusunda birinci takimiz. ama okan sanki gecen sene kiralik olarak vasat ustu superlig performansi veren okan degil de bize yeni gelmis heyecandan gerilemis okan gibi. yine de avrupa da olmadigi icin 8/10

    defans: nelsson-apo-emin-metehan-ross yeterli bi 5li gibi, apo beklentimin uzerinde oynuyor, nelsson beklenen gelismeyi yapiyor dk cok onemli allah sakatlik vs vermesin. emin ve rossdan da baya umutluyum. 7.5/10

    bek: dubois-boey-pva-emre-kazimcan-altyapidan ali. dubois veya boeyden biri sol bek olsaydi bile yerli kontenjanini doldurmak icin en ideal bolge sol bek gibi duruyor. emrenin sakatlik sorununu ve kazimcanin tecrubesizligini dusununce de 7.25/10

    orta saha: sergio-torre-mico-berkan-mata-mertens. ilk ucunden ikisi ayni anda olmasa baya sikinti yasariz o yuzden cok da elimiz bol degil ama kalite yuksek. belki yusuf demir de eklenebilir ama yine sadece 10 numaraya. yunus veya kerem bi gelisim gosterip okan buruk gibi kanattan caliskan orta sahaya evrilse elimiz asiri rahatlar. su ana kadarki uclu sergio-torre-mertens uzerinden 7.75-8 arasi

    kanat: kerem-yunus-milot-bay-mertens. dar bir rotasyon, henuz cok sukur hic kart/sakatlik yasamadik. guclu oyuncular sanssizlik yasamazsak bu seneyi goturur. 7.5/10

    forvet: ico-gomis-sefer-mertens. gayet yeterli gibi duruyor kagit ustunde ama bi de soyle bi realite var; hayal edelim ico wandayla cok onemli bi konuyu konusmak icin 2 gun izin istemis, sefer sakat orta saha veya kanatta da mertense ihtiyac var, bay de kart cezalisi. napicaz gomisi 90 dakka mi oynaticaz? beknazov mu? tek forvet oynadigimizi ve iconun performansinin devam ettigini kabul edersek 8/10 ama riskli..

    7.67 eder ortalama, daha once sampiyonluk barajini 7.75e koymusum, fenerin de iyi gittigi bicak sirti bi senede yetmeyebilir. devre arasinda pva ve seferoglu gidecek deniliyor , bu durumda bir forvet bir de sol bek lazim. bir de el rahatlatacak herhangi bir bolgeye kaliteli turk iyi olur. bunlar olmazsa da sampiyon olabiliriz, yeter ki kayseri macindaki gibi degil de ibb macindaki gibi oynayalim.

    (bkz: sen sampiyon olacaksin)
App Store'dan indirin Google Play'den alın