resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4668
    ne zamandır yazmayı düşünüyordum. kısmet 7-0'ın arıdınaymış. gidişatından fatih terim gidişatının izlerini okudğuum teknik direktörümüzdür.
    96-97 sezonunun başına gittiğimizde, karşımızda daha önce ankaragücü ile muazzam başarılar göstermiş, ümit milli takım ile altın jenarasyonu toplamış bir fatih terim var. galatasaray'a hoca olarak başlayacak. ancak galatasaray'da oynadığı dönemde tek bir şampiyonluğu yok. onun ayrılmasıya derval'in 14 seneik çileye son verdiği şampiyonluk geliyor. arkasından mampiyon kulüpler kupasında yarı final...
    fatih terim'i galatasaray'ın başında istemeyenler "bu uğursuzu mu getirdiniz" diye yönetime atarlanıyor. türübün karardan hoşnut değil.
    okan buruk'a gelince, galatasaarayın alt yapısından çıkmış, uefa kupasını alan kadronun içinde yer almış bir futbolcu. taraftar jardel meselesi, bosman ve intere gidiş meselesi, gitmeden önceki maçlardaki durum meselesi derken bir de üstüne türkiye'ye dönüp beşiktaşta oynası üzerine 2009'da adnan polat'ın takıma transferi eleştiri konusu olmuş bir futbolculuk kariyerine sahipti.
    taraftar 2009 yılında adnan polat'a kızgınlıklarına bir . okan transferini eklemişti.
    futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yaparken karşılaştık okan buruk ile. bülent korkmaz, ve gheorge hagi gibi tartışmasız değildi galatasaray teknik direktörlüğü öyle de oldu.
    bülent ve hagi taraftarca sevildiklerinden dolayı çok hızlı başladılar galatasaray kariyerlerine. ama okan'ın hem taraftarın beklentilerinden, hem de taraftarın bülent ve hagi tecrübelerinden dolayı galatasaray hocalığı o kadar kolay olmayacaktı. üstüne üstük galatasarayın başında tartışılması teklif dahi edilemez hocası fatih terim vardı. okan buruk bu süreçte önce akhisar belediye spor ile hem bizi hem de fenerbahçe'yi saf dışı bırakarak türkiye kupasına uzandı. sonraki yıl başakşehir'in başında şampiyonluk mücadelesi verecekti. pandemiye rağmen bütün büyük takımların dağılmasına rağmen şampiyonlulğu göğüslemiş ve o kadar kaynak ve destek aktarılan başakşehir'de onlarca hoca arasından şampiyon olabilen tek teknik adam olmuştu.
    sonra nasıl olduysa takımsız kaldı. bu süreçte galatasaray'ın başında burak elmas fatih terim'i tff'ye satmakla meşkul idi.
    fatih terim'in satılmasından sonra takımın başına limevire pardon torent'i getirdi. herkes okanın gelmesine kesin gözüyle bakıyordu.
    fatih terim'den sonra galatasaray'ın başına gelmek büyük risk, bu riski şimdiye kadar sadece lucescu kaldırabildi. epl'de alex fergison'un elinden şampiyonluk alabilmiş nadir hocalardan olmasına rağmen mancini galatasaray'ın başında zor zamanlar geçirdi. lucescu dahi fatih terimin arkasındaki yıl şampiyon olamamıştı.
    torrent ile bu risk ortadan kalktı okan hoca için. üzerine yeni yönetim, yeni anlayış, yeni takım gibi unsurlarda eklenince her şey okan hocanın başlaması için uygun hale geldi.
    küçük bir sorun vardı. galatasaray taraftarı unutmuyordu. imza attığı basın toplantısında da hataları için özür dileyince galatasaray taraftarıyla okan buruk arasında bir barış sağlandı. ama hala arada çatlak sesler vardı.
    okan hoca başladığından bu yana önce takımın oyununu oturtmaya eğildi. biliyordu iyi oynayan takım şampiyon olacaktır. şans golleriyle, hakem yardımıyla şampiyon olunmaz. ilk haftalardaki takımın tutukluğu fatih terim'in 4-0 kaybettiği fenerbahçe maçı gibi bir maça gerek kalmadan istifa isteyenleri harekete geçirmişti. hamza hamzaoğlu dışında hoca değişikliğiyle şampiyon olabilmişiz gibi...
    bir de fatih terim var. ama fatih terim'in olduğu galatasaray'ın her şartta şampiyon olma gibi bir durumu var. o bir ölçüt olmaz. taraftarın içinde aklı selim olanlar okan hocanın oynattığı oyunun gidişatını görebiliyordu. hakemler büyük sorun, tff çok daha büyük sorun idi. sonra beşiktaş maçı ve şimdi başakşehir maçı. bu güne kadar bütün hedef maçların üstesinden gelen bir hoca görntüsü var. üstelik oyun olarak da ezilmeden bunu yapıyor. ilk hafta antalya maçı nuri şahin'in geçen yıl gösterdiği performans sebebiyle hedef maçtı son dakika golü ile geçildi. trabzon maçı hedef maçtı en azından 1 puan şarttı yenebileceğimiz maçta 1 puan ile yetinsek de lazım olan 1 puanı aldık. beşiktaş maçı mutlak galibiyet gerektiren bir maçtı 2-1 oldu bizim oldu. nihayetinde fener giresun'a 2-1 yenilmişken başakşehir maçının mutlak galibiyetle sonuçlanması gerekiyordu. öyle de oldu.
    fatih terim'in yürüdüğü yol uzundu. 4 sene üstüste + uefa kupası, herkesin kümede kal tezahuratı yaptığı dönemde gelip kadıköyde şampiyonluk, sonra ucl çeyrek finaali, morinho'nun dahi sonucunu 4-1 sandığı maç.
    hep beraber izleyip göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın