• 63
    fenerbahçe'nin 5 puan önde olmasından dolayı okan hoca'nın puan farkıyla doğru orantılı gelen stres ve eleştirileri nasıl yöneteceği ve nasıl bir oyun oynatacağını çok merak ettiğim maç.

    şöyle ki; rakip ligin 13 haftası itibarı ile topla oynama yüzdesinde en önde olan tipik bir 4-3-3 takımı. okan hocanın nasıl bir oyun oynatacağı da bu istatistikte gizli. 2-1 kazandığımız 5 kasım 2022 galatasaray beşiktaş maçında ilk gol gelene kadar geçen süreyi düşündüğümde sergio ve torreira orta sahamıza karşı josef - gedson ve salih orta sahasıyla orta blokta karşılayan rakibe oyun anlamında üstünlük kuramamıştık. sayı olarak üstün olan beşiktaş orta sahasında özellikle ön alan baskısına gittiğimizde gedson'un çok boş kaldığı sekanslar hatırlıyorum. icardi'nin erken gelen ilk golü tüm dengeleri değiştirip bu problemi gizlese de başakşehir maçı için yine 2 orta sahalı kurgu ile önde pres yapmaya çalıştığımızda ki bu baskı konusunda eksiklerimiz aşikar, ayağa pas konusunda ligin en iyilerinden olan başakşehir'e karşı başka bir plan da düşünmeye mecbur kalabilir okan hoca. yine derbide olduğu gibi barış ve rasicha'nın kusursuza yakın fizik güçlerinden faydalanıp hem orta sahaya yardım etmeleri hem de beklerine yardım etmelerini mi isteyecek? yoksa orta sahayı midtsjö ya da berkan ile üçleme seçeneğini mi düşünecek?

    benim düşüncem kazanan takımı bozmayıp derbideki gibi bir kurguyla başlayacak okan hoca. çünkü garanti oyun ve bu deplasmanda 1 puan yeter anlayışının ağır basamayacağı maalesef entrymin ilk paragrafında belirttiğim puan farkında gizli.

    maçı sadece orta saha özelinde değerlendirmemin sebebi de, yine ligin geri kalanında hücum anlamında en fazla gol beklentisi xg, defans anlamında da rakiplere verdiğimiz en az gol beklentisi istatistiğine sahip olmamız.

    kazandığımızda doğrudan bir rakibimizin daha önüne geçip, liderin de ensesinde nefesimizi çok daha güçlü hissettireceğiz. dünya kupası arasına da büyük bir moral ile gideceğiz.

    kazanacağız, başka yolu yok!
App Store'dan indirin Google Play'den alın