resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4523
    başlangıç planı hiç işe yaramadı ilk yarı. beşiktaş sürekli üçüncü ortasahasını baskıya göndererek geriden oyun kurulumunu epey sekteye uğrattı ve ilk yarıda buna çözüm bulmakta zorlandı. markaja maruz kalan oyuncular da hareketsiz kalınca stoperler pas opsiyonu bulamadı ve uzun topa döndü. topu hücum noktasına taşıyabilsek belki ilk yarıdan daha farklı skor çıkarabilirdik.
    ikinci yarı değişiklikle başlamamasına çok şaşırdım çünkü işleyen bir oyun yoktu fakat dakikalar arttıkça oyun takımına doğru kaymaya başladı bunda beşiktaş'ın pilinin yavaş yavaş bitmesi en önemli etken. bugün fiziksel olarak baştan sona kadar ayakta kalan okan hocanın takımı oldu. dubois yerine boey oynatılma kararı n'koudou veya redmond'a karşı alınmış önlemdi.
    beşiktaş bugün mükemmel baskı yapmamasına rağmen geriden oyun kurarken bu kadar bozması üzerinde durulması gereken bir konu. deplasman maçlarında buna daha çok maruz kalacak, çok ısrarlı şekilde pasla çıkılsın demiyorum ama daha iyi seviyeye gelmesi gerekir. bu maçta pasla çıkamayınca sürekli icardi'ye ve kenar oyuncularının arkalarına uzun vurmak zorunda kaldık. ön alan baskısı beşiktaş'ın sürekli uzun top denemesinden ötürü pek uygulanamadı fakat bazı anlarda oyuncular rastgele öne giderek sürekli yerlerini kaybetti topun alınamayacağı ve rakibi bozulmayacağı çok belli olmasına rağmen. bunun sonucu takım boyu çok uzuyor. ikili ortasahayla oynarken oyuncuların pozisyon sadakati olmalı.
    oyunun ilk yarısından memnun olduğunu düşünmüyorum ama ikinci yarıda takımın vitesini artırdıktan sonra skor farkına gidecek kadar pozisyona girmesi değerli. 3-1, 4-1 bitse hiç şaşırtıcı olmazdı.
    (bkz: 5 kasım 2022 galatasaray beşiktaş maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın