resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4519
    gelmesini çok ama çok istiyordum. hakem komploları başta olmak üzere yaşanan süreçlere baktığımızda da kendisinden razı ve memnunum. bir iki kelime karalamak istiyorum.

    tıpkı bugün barış alper yılmaz’ı sahaya 11 atarak yaptığı gibi sosyal medyaya daha doğrusu taraftarlara kulak vermeden devam etmesi gerekiyor. sergio oliveira'nın üstüne taraftar çok gidiyordu bir kaç hafta; ama oliveira bu takımın oksijen gibi su gibi temel ihtiyaçlarından biri. müthiş bir hücum aklı ve teknik. oliveira'yı kesip midjö'yü oliveira yerine monte etmeye çalıştı. yine işlevsiz kerem aktürkoğlu - yunus akgün hattında taraftarın daha fazla tepki gösterdiği kerem'i kenara çekip yunus'u, mertens'i kesip mata'yı oynattığı oldu. bu hamlelerin hepsi ne yazık ki oyunumuzu felç ederek döndü bize. 15 ekim 2022 kayserispor galatasaray maçında özellikle resmen darma dağın olduk, ki bence o maç okan buruk için kırılma maçı oldu. o maçtan sonra daha bildiğini okuyan, tribüne kulak tıkayan bir görüntü çizmeye başladı. ben demiyorum ki o maça kadar sosyal medyayı açıp oradan 11 yazıyordu. ama kafasında maçı oynarken, ihtimalleri değerlendirirken, performansları ele alırken vs. etkide kalma ihtimali var gibi geliyor bana. uzatmayayım o maçtaki kırılma bence bugün okan buruk'un genel havayı ciddiye almadan barış alper yılmaz'ı tak diye sahaya atmasında hatta mertens'de ısrar etmesinde büyük etken oldu.

    bu şekilde devam etmesi gerekiyor. skordan bağımsız hücumu öncelemek istiyordu; ama haftalar geçtikçe özellikle çok gol kaçırıp skoru alamadıkça skora yatma düşüncesi oluşmaya başladı hem takımda hem de hocada. zamanla bu da geçektir goller gelmeye başladıkça. her maç direkle kaleci arasında maçı yıldızı olma yarışması olacak hali yok. o büyü de bozulacak bir yerde. sonra çok daha güzel maçlar izleyeceğiz.

    (bkz: 5 kasım 2022 galatasaray beşiktaş maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın